Lautus Nature Cosmetics•

 Sziasztok, köszöntelek a blogomon. Ma egy igazi natúr kozmetikai márka termékeit szeretném bemutatni Nektek.

A Lautus márka kizárólag natúr termékeket készít és forgalmaz, 100%-ban természetes növényi eredetű összetevőkkel dolgozik, melyek szigorú válogatás, ellenőrzés után kerülnek felhasználásra. Mindennemű káros és mesterséges anyagoktól mentesek, és csakis a természetben fellelhető csoda hatóanyagokat részesítik előnyben.

A kozmetikumok vegán termékek, nem tartalmaznak pálma olajat, környezetbarát összetevőkkel,  mentesek a mesterséges színezékek, illatanyagok és tartósítószerek alól, vegyszermentesek és természetesen állatokon sem tesztelnek!

Színes palettájukon találhattok bőrápolási termékeket (krémeket test és arcápolás szinten), tisztálkodási szereket (szappanokat, tusfürdőt és sampont, intim higiénés terméket, férfiaknak és babáknak készült kozmetikumokat is egyaránt) 
Valamint még egy érdekes infókkal ellátott blogot is találni az oldalon, ahol hasznos irományokat olvashatunk gyógynövényekről, amolyan "kisokos" formában, és bőrápolási tippekről, tanácsokról is szerezhetünk némi plusz tudást.
 

Amit még szeretnék kiemelni, hogy nemcsak magas, tiszta minőségű termékekkel találkozhatsz, de a márka tulajdonosai is végtelenül kedves és segítőkész emberek, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy a kozmetikumok segítsenek a bőrproblémákkal küzdőknek, valamint folyamatosan új dolgokkal kísérleteznek, és egyébként a webshop arculatát is hamarosan szeretnék megújítani, hogy még könnyebben kezelhető felületté váljon, ahol új termékek bemutatására is sor fog kerülni.
1 hónapja vannak nálam a termékek, így jócskán születtek tapasztalataim is velük kapcsolatosan, amit Veletek is meg szeretnék osztani.

LAUTUS-Egzotikus lugas parfümszappan-100g

Ezt a szappant leginkább a kezeim tisztán tartására használtam el, kimondottan vízhiányos bőrre lett kifejlesztve, 100%-ban természetes összetevőkből áll és natúr illóolajok keverékével született meg. Található benne rózsafa, jázmin és ylang-ylang illóolaj, melyek mind afrodiziákumnak számítanak.



Az illóolajoknak köszönhetően számos problémára megoldást nyújt a szappan használata, pl. remek lazító, megnyugtató, gyulladáscsökkentő hatással bír a rózsafa illóolaj miatt, valamint lelki egyensúlyunkért is tehetünk a jázmin és ylang-ylang illóolajokkal, ha segítségükkel el tudunk lazulni egy fürdőzés során. 
A szappan egyik fő alkotó eleme a rózsaszín agyag, melynek gyulladáscsökkentő, méregtelenítő hatása közismert. Másik ismérve, hogy segít az érzékeny (száraz, kipirosodásra hajlamos) bőrnek mélyen a rétegek közé ásványi anyagokat juttatni, ezáltal hatástalanítja ezeket a kellemetlen tüneteket.


Tartalmaz továbbá shea vajat, amelyről szintén nagyon jól tudjuk hogy kiváló bőrpuhító, bőr regeneráló és hidratáló tulajdonságú csodaszer. Rizskorpa-olajat is megtaláljuk az összetevő listában, mely nagyon gazdag E-vitamin és koenzim Q10 forrás a bőr számára, amelyek felveszik a harcot a bőr öregedéssel szemben és javítják a bőr rugalmasságát. Ricinus olaj tartalma szintén a ráncokkal szembeni kialakulás megelőzésében játszik szerepet. Kókusz olaj tartalma segít visszapótolni az elvesztett lipideket a bőrben és belülről táplálja azt. Végül megtalálható  még benne az olíva olaj is ami szintén kifogyhatatlan vitamin forrás (A-E-K) valamint ásványi anyag tartalma sem elhanyagolható tényező. (vas, magnézium, kálcium)


Saját tapasztalatok:

Kezdeném ott, hogy a külső csomagolás valami fantasztikusan szép design-t kapott, és nekem annyira megtetszett, hogy eszem ágában sem volt kidobni, Felhasználtam ezt a csoda virágos papírt a bullet journal-ba, önmagában is mutatós, de kiszínezve is nagyon tetszik. :)

A szappan egy 100g-os bárban érkezik,, enyhe kellemes illattal, amit egyénként használat közben is érezni, sőt használata után is még kis ideig körbe lengi az embert. Mivel említettem, hogy én kézmosásra használtam, így számomra tökéletes habzása volt, érezhetően tisztává tette a bőrömet, ami szárítás után nem húzódott vagy feszült volna. Ezt úgy mondom, hogy a szappan azóta elfogyott de nem éreztem volna azt, hogy szárítja a bőröm hosszabb távon. Semmiféle negatív tapasztalatot nem tudok elmondani, csak is kellemes élményként tekintek vissza a használatára.

Többféle szappant is találtok a shop-ban, érdemes azokat is megnézni, mindenképp ajánlom. :)

LAUTUS-Tusfürdő nőknek-200ml

Ebből a tusfürdőből kizárólag ez az egy termék készült nőknek, illetve még egy változat van kimondottan férfiak számára. 100%-ban natúr összetevők alkotják, csak is olyan anyagok melyek segítenek a bőrnek megőrizni hidratáltságát.


Fő összetevője a körömvirág, mely a csomagoláson is visszaköszön (egyébként ezt matricaként is fel lehet használni ha kiürült a flakon) számos orvosok által is elismert gyógyító tulajdonságáról híres, segíti a bőr gyógyulást, gyulladáscsökkentő hatású, bőr nyugtató, immunerősítő, valamint hatásosan kezelhető vele az enyhébb ekcémás felület is és pattanásokra akár kipörsenésre is megoldást nyújthat. Utóbbiról nekem is van egy tapasztalatom amit lentebb meg is fogok osztani Veletek.
Szőlőmag- és kókusz-olaj hozzáadásának köszönhetően pedig remekül hidratálja a bőrt.


Valamint az érzékekre ható illóolajok is helyet kaptak a készítményben, mint narancsvirág, kubeba. Melyek jó hatással vannak a faggyútermelésre, stresszoldó hatásúak és kiváló bőrtisztítók is egyben. Továbbá tartalmazza még a szappannál használt értékes összetevők többségét mint, ricinus olaj, kókusz olaj, körömvirág tea, szőlőmag olaj, napraforgó olaj, olíva olaj.


Saját tapasztalatok:

Ennek az adagoló fejnek köszönhetően sokkal könnyebb kimérni a tenyerünkbe a számunkra megfelelő mennyiséget a flakonból. Maga a tusfürdő első ránézésre olyan színű mint az aranyló méz, nem annyira sűrű de nekem nagyon tetszik. Az illata nagyon friss és citrusos jellegű, tényleg felébreszti az érzékeket.
Enyhe habot képez (szivacs használatával jóval intenzívebb habot tud hozni), ezért is nekem egy kicsit többet kellett belőle öntenem eleinte. Majd zuhanyszivacs használatával orvosoltam végül ezt, hogy ne fogyjon el olyan hamar azért. 
Eléggé kíméletesen tisztít, ez leöblítés után is érezhető, tapintható jelenség, de ami nekem hatalmas pozitívum volt, a hátamon levő kisebb részeken fellelhető apróbb kiütések esetében elért eredmény. Nem tudom mik voltak mert soha nem fordult még elő ez velem. (valószínűleg hormonális kiütés lehetett) Olyan csodálatosan leszárította a kis viszkető részeket, valamint törölközés után is éreztem hogy csillapította azt a kis területet ott. 1 hónap leforgása alatt teljesen eltűntek ezek a kiütések, mára már csak egy enyhébb kiszáradt rész van, ami ha lehámlik és megfelelően hidratálom hamar el fog múlni.

Elképesztően elégedett vagyok ezzel a termékkel, semmilyen kellemetlenséget nem tapasztaltam vele kapcsolatban. Nagyon ajánlom ha kiütéses problémákkal küzdötök, mert számomra látható, érezhető eredményt hozott már 1 hónapnyi használat után.

LAUTUS-Meggymag olajos arckrém-30ml

Imádom a natúr arckrémeket. Ez a krém kifejezetten seborrheás bőrre lett kifejlesztve. Ez a "betegség" nagyon sok embert érint leginkább a túlzott faggyútermelésre, bőrgyulladásra, ekcémára terjed ki. Én magamat nem mondanám annyira zsíros bőrűnek vagy ekcémával rendelkezőnek szerencsére, kombináltnak annál inkább, így engem sem kerül el olykor-olykor a kifényesedésre hajlamosság illetve hormonális egyensúly zavar miatt a gyulladt pattanás.


Ez a 100%-ban natúr, prémium minőségű kézműves krém aktív hatóanyagai jelentősen javítják a bőr állapotát és segítenek visszaállítani eredeti állapotába, nyilván hosszabb távú használat szükséges a kiemelkedő eredményekhez. Tartalmaz kendermag olajat, mely az öregedéssel szemben hatékonyan küzd, megőrzi a bőr nedvességét és a kellemetlen viszkető érzésért felelős ekcémás tüneteket képes háttérbe szorítani. A benne található mandula olaj felel a hidratálásért, és megtartja a bőr fiatalos rugalmasságát. Hidegen sajtolt kakaóvajat is tartalmaz mely rengeteg tápanyagot, vitamint tud a bőrbe juttatni (A-B-D-E-vitaminok) gazdag ásványi anyagokban (foszfor, magnézium, réz, kálium) fokozza a nyirok- és vérkeringést (ami nekem pajzsmirigy és cukorbetegként nagyon hasznos tud lenni).



Egy nagy adag antioxidáns tartalmú meggymag olajat is fellelhetünk benne, mely remek öregedésgátló, vérkeringés fokozó és hidratáló csoda. Ráadásul a pórusokat sem tömíti el a krém a hozzáadott jojoba olajnak köszönhetően, ami szintén gyógyír lehet az ekcémás tünetekre is. Valamint képes védőréteget képezni a bőr felszínére, hogy aztán a külső behatásokkal szemben is ellenállóbbá váljon a bőr. Még egy értékes összetevőt megtalálhatunk a krémben, ez pedig a ligetszépe olaj, ami szintén felel az öregedés lassításáért, a száraz és ekcémás bőr kezeléséért. 



Saját tapasztalatok:

Üveg tégelyben érkezik a termék, mutatós kis design-al. Első körben nagyon kellemes az illata, igen lágy szóval nem zavaró. A krém állaga közepesen sűrű, éjszakai hidratálóként szoktam használni, de volt amikor nappalra is felkentem, ugyanis már az első alkalommal megbizonyosodtam róla, hogy ennek a krémnek bizony mattító hatása van. Ennyi idő elteltével pedig észre vehetően segíti elkerülni a túlzott faggyútermelést, és képes mattítani a fénylő arcbőrt. Remekül hidratál és nyugtat, nagyon hamar beszívódik és nem észleltem ragacsos érzést sem. Úgy gondolom (hámlasztó használata mellett) hogy segítségemre volt az egyik hormonális pattanásom után maradt hegesedés elkerülésében. hiszen picivel szebben kezdett el gyógyulni.


Pici plusz tapasztalat ami ugyan nem az arcomon van jelen, egy ideje a bal mellem felett van egy szárazabb rész, hiába kentem eddig bármivel nem sokra jutottam. Kipróbáltam ezzel a krémmel és határozottan összébb húzódott ez a terület. Azonnal hidratálja, puhítja a száraz kis bőr felületet, és szépen lassan húzza össze. Így reményeim szerint meg is fog szűnni hamarosan. Nem tudok róla hogy pikkely sömöröm lenne,de nem kizárt ugyanis hormonális egyensúly zavarnál és egy gyengébb immunrendszer esetében válthat ki a bőr ilyesfajta (enyhébb lefolyású) változásokat.
Ajánlom mindenképp, szuper hidratáló krém.

LAUTUS-Mangóvaj éjszakai szemránckrém-15ml

Szemránckrémből sosem elég, és nem lehet elég korán elkezdeni (szokták mondani). Legalább is ha már beléptél a 20-as éveidbe, vagy ha már a végét taposod mint én, akkor érdemes már most beiktatni a napi arcápolási rutinodba. Én bevallom 2 éve használok mindössze szemránckrémet és bánom, hogy nem hamarabb kezdtem neki.


100%-ban természetes kézműves termék, kifejezetten éjszakai használatra lett kifejlesztve az érzékeny szem környéki területre. Hosszútávú használatával csökkenthetjük az apróbb mimikai ráncok kialakulását, feszesítő, élénkítő hatása van. Tartalmaz mangó vajat, mely nem zsírózó hatású és nagyon jó hidratáló képességű, mely jó hatással van az érzékeny bőrre. Segít lassítani a bőr öregedését. Shea vaj tartalma szintén puhítja a bőrt, E- és D-vitaminnal járul hozzá a tápláláshoz és a különféle bőrproblémákat is orvosolhatja mint pl., pikkelysömör, narancsőr, ekcéma, pigmentációs elváltozások vagy kirepedezett bőrfelület.


Hozzáadott jojoba olajjal képes védőréteget képezni a bőrön, ezáltal a külső behatásokkal szemben is hatékony. Zsíros bőrre is kiváló ugyanis nem tömíti el a pórusokat. A csipkebogyóból és annak magjából kinyert (hidegen sajtolt) olaj pedig egyenesen természetes gyógyír, magas C-vitamin és antioxidáns tartalommal bír, amik mind a kötőszövetet erősítik mélyen a bőr felszíne alatt.


Saját tapasztalatok:

Ismételten szépséges a külső kivitelezés, üveg tégelyben érkezik a krém. Illata szintén enyhe és kellemes. Sárgás színű. Állaga keményebb, nehezebb kinyerni egyből az ujjunkkal, de a bőr melegére szinte egyből "olvad". Én egy parányi mennyiséget szoktam a körmömmel felszedni amit eloszlatok a két ujjamon és úgy pötyögöm be a szem körüli részekre. Elég alapos munkát igényel, ugyanis elsőre nem fog olyan könnyedén beszívódni. Számomra egy kicsit zsírozó hatású, viszont nagyon siklik a bőrön, tényleg érdemes 1-2 percig jól és óvatosan bedolgozni a bőrbe. Sokat nem érdemes tenni belőle mert elnehezítheti a szemet. 
Reggelente már sokszor nem úgy ébredek hogy puffadt a szemem alja, vagy látszódnának a hatalmas karikák. Próbálok egy ideje jobban odafigyelni (krémek használata mellett) arra hogy eleget is pihenjek éjszakánként, ami az utóbbi években uralkodott az alvási szokásaim felett. Ugyanakkor a folyadék bevitelre is felhívnám a figyelmeteket! Igyatok sokat :)


Nagyon jól hidratál és puhít. Nyilván a ránctalanító hatásairól bővebben évekkel később tudnék mesélni. Hiszek a megelőzés erejében, és hiszem, hogyha idejében úgymond elkezdjük, azt a bőrünk később fogja látványosan meghálálni. Tehát kezdjetek el (vagy folytassátok) a szemránckrém használatát. 
Aki szereti a sűrűbb állagú szemkörnyék ápolókat ami képes extrán hidratálni, akkor mindenképp próbálja ki ezt a természetes csoda kencét.

Összességében nagyon nagyon elégedett vagyok a Lautus márka termékeivel. Tényleg maximálisan prémium minőségűek a termékek. Valamint a környezetünkre is figyelnek, kartondobozban érkeztek a kozmetikumok, és a benne található térkitöltő anyag (ilyen kis pufik) is ha nedvességgel érintkeznek azonnal elbomlanak. Ne tudjátok meg milyen mókás volt a kisfiammal együtt "eltüntetni" őket. :)
Köszönöm a Lautus mögött álló szuper embereknek a lehetőséget, hogy megismerkedhettem a márkával, illetve hogy ki is próbálhattam csodás termékeiket.


Minden további terméket, szállítási lehetőséget, blogbejegyzéseket a webshop feliratra kattintva megtaláltok. Érdemes szétnézni és elmerülni a Lautus adta kis világban. :) Köszönöm a figyelmeteket, remélem hasznos volt számotokra ez a bemutató, találkozunk a következő bejegyzésben.

Elérhetőségek:



Sziasztok!
Béke és szeretet! B.

A termékeket a Lautus biztosította!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Avon ünnepi újdonságok•

O'dore-krémparfüm•

Szabd át-Missguided•