Schüssler-natúr kozmetikumok•

 Sziasztok! :) Örülök, hogy itt vagytok, a mai bejegyzésben natúr kozmetikumokról fogok írni, amiket egy ideje már használok.

Amióta jobban odafigyelek a bőröm ápolására, azóta többnyire a natúr összetevőket tartalmazó készítményeket is beépítettem a bőrápolásomba. A Schüssler magyar márka által próbáltam ki 3 tiszta és növényi összetevőket tartalmazó kozmetikumot, amikről szeretném leírni a tapasztalataimat is.

A Schüssler Natur CosMEDics márkát Soós Adrienn alapította meg. Meglévő tudását felhasználva, és azt tovább fejlesztve, melyre egy német gyógyszercégnél végzett munka által tett szert, olyan hasznos és hatékony termékeket hozott létre, amik segítséget nyújthatnak a különböző bőrproblémák helyreállításában természetes úton. Hiszen termékei 100%-ban natúr alapanyagokból állnak, köztük biokémiai ásványi sókat is hozzáadtak az összetevő listákhoz, ami tulajdonképpen megalapozta a márka egyedülálló jelenlétét a bőrápolási piacon.

8 esszenciális ásványi só került kiválasztásra, melyek szerepelnek a kozmetikumokban, ezekről bővebben a Sókalauz fül alatt olvashattok. 
A termékek a naturális összetevők mellett, mindennemű káros anyagoktól mentesek (kőolaj származék, parabén, pálmaolaj, mesterséges parfüm, SLS, fluorid), vegán összetételűek és az állatkísérleteket sem díjazzák! A termékek tégelyei/csomagolásai is szintén környezetbarát elgondolás során újrahasznosított, gyorsan lebomló műanyagból készülnek. 

Termékskálájuk igen sokoldalú, ugyanis szinte minden korosztály megtalálhatja a számára tökéletes kozmetikumot, nemcsak bőrápolás szinten találhatóak meg a termékek, hanem akár hajápolásra, szájápolásra és babaápolásra, (számos termék már 3 éves kor felett is használható) alkalmas készítmények is fellelhetők online webshopjukban.



Három bőrápolási termék érkezett hozzám, ezek közül kettő bőrápoló krém, és a megfelelő tisztítás érdekében egy micellás arctisztító víz. Ha bármelyik felkeltette az érdeklődéseteket, akkor jó olvasgatást kívánok! :)

SCHÜSSLER-Feszesítő testápoló száraz bőrre-200ml

Egy ideje sajnos már küzdök a száraz bőrrel és próbálkozom olyan termékekkel amik valamelyest segítséget nyújthatnak eme probléma ellen. De sókkal megspékelt terméket még nem próbáltam, így nagy reményekkel vágtam bele a feszesítő testápoló használatába.


A termékben kizárólag organikus összetevőkkel találkozhatunk, mint pl a bio shea vaj és argán olaj, amelyek mint tudjuk az egyik legkiválóbb bőrpuhító és bőrápoló alapanyagok közé tartoznak. Valamint Nr. 1+11 ásványi sók is helyet kaptak a készítményben, amik a Schüssler úgynevezett "Szépség sói" lennének. Kifejezetten száraz és megereszkedett bőrre lett kifejlesztve.
A sók közül két igazán fontos és kiemelésre méltó összetevőt meg kell említenem, mégpedig a Calcium fluoratum, ami a bőr-és kötőszövetek rugalmasságáért felelős anyag, segít a tónusát vesztett bőrnek visszaállni eredeti formájába. A másik a Silicea, ami a bőr- kötő és támasztószövet-struktúrájáért felelős anyaga. Segítségével csökkenthető a mélyebb ráncok kialakulása.


Kezdeném a csomagolással, ami minimalista stílusú és szerintem szép kivitelezésű, de ami ennél is fontosabb, hogy újrahasznosított műanyagból készült, valamint praktikussági szempontból is elismerésre méltó. Pumpás adagoló fején keresztül tökéletesen ki lehet nyerni a terméket a flakonból. Maga a krém fehér színű, könnyed állagú és kellemes jázmin illatú. Igazán könnyen és gyorsan beszívódik a bőrbe, használata után nem tapasztaltam ragacsos vagy zsíros érzést és semmilyen allergiás reakciót. 



Hosszútávon és hatékonyan hidratálja a bőrömet, azonnal érezhető a változás. És a legjobb benne, hogy akár kismamák is használhatják a krémet, hiszen a stiák ellen is védelmet nyújt, valamint nyugtatja a feszülő bőrt is. Bátran alkalmazható visszérres és seprűvénás bántalmakra is. 
Maximálisan elégedett vagyok a termékkel, igazán minőségi és gondosan megalkotott készítmény.

SCHÜSSLER-Micellás arctisztító víz-200ml

A reggeli és esti arcápolásom egyik fontos lépése a tonizálás, amely nem csak felfrissíti az arcbőrt de segít eltávolítani az esetleges fennmaradt szennyeződéseket, sminkmaradékokat. Ebben az esetben a tonert most felcseréltem erre a micellás arctisztító vízre, aminek ugyanolyan hatékonyságot tulajdonítok egy bizonyos szintig. Kifejezetten érzékeny és rozaceás bőrre is használható.


100%-ban tanúr összetevőkkel találkozhatunk a micellás vízben, többek között natrium chloratum Schüssler ásványi sóval, mely felelős bőrünk  víz-háztartásáért és egyensúlyban tartásáért, és segítségével megelőzhető szöveti szinten a vízhiány. Tartalmaz bio hamamelisz vizet, más néven varázsmogyóró virág víz, segít csökkenteni a gyulladásokat és antibakteriális hatású. Fontos kiemelni, hogy a készítmény nem habzik, tehát nem szükséges vízzel leöblíteni miután használtuk. Teljesen természetes és nyugodtan fennmaradhat a bőrön. Hipoallergén termék, tehát az ultra érzékeny bőrűek is használhatják, én sem tapasztaltam semmiféle irritációt általa.


Praktikus kiszerelésben érkezik, öntőfejes adagolóval, amin keresztül könnyű a megfelelő mennyiséget az arctisztító korongra kimérni. Kellemes enyhén érezhető illattal rendelkezik, egyáltalán nem zavaró, sőt! Hatékonyan tisztít, frissít, egyáltalán nem szárít. Használata után nem húzódik az arcbőr, finom puha és tiszta bőrképet eredményez.


Továbbá minden bőrtípusra alkalmazható, és az érzékeny területekre is mint a szemek környéke, valamint akinek itt tényleg problémás más készítmények használata. Segítségével a pigmentációs elváltozások is kezelhetők.
Számomra nagyon bevált, imádom használni, elégedett vagyok a termékkel.
Állatokon nem végeztek tesztelést!
-További információ és termékleírás, beszerzési lehetőség-

SCHÜSSLER-Hidratáló natúr arckrém-75ml

Szeretem az olyan termékeket amelyek annyira sokoldalúak, hogy akár többféle bőrtípus is nyugodtan használhatja, illetve akár több területen is a testünkön. Az én arcbőröm többnyire kombinált, ami azt jelenti, hogy bizonyos területeken zsírosodásra hajlamos, valahol pedig képes érzékennyé és kiszáradttá válni. És hormonális szinten sem lehetek túl büszke a bőrömre, ugyanis sok esetben hormonális jellegű pattanásaim szoktak lenni bizonyos betegségek miatt. Ezért is szeretem a natúr krémeket használni. 3 éves kor felett már a picik bőrén is használhatjuk. :)


Szintén natrium chloratum Schüssler sókkal ellátott termék, mely segít a vízháztartás megfelelő szinten tartásában. Tartalmaz bio shea vajat, argán olajat és jojoba olajat is. Csomagolása ebben az esetben is újrahasznosított, és összetevői szintén 100%-ban natúr alapanyagokból állnak.


Tubusos kiszerelésben érkezik a krém, kellemes állagú, gyorsan beszívódó formulával rendelkezik. Maximális hidratálást nyújt és nem irritálja a bőrt. Enyhén érezhető naturális illata van ami nagyon kellemes és egyáltalán nem zavaró. Használata után selymesen puha bőrérzetet biztosít és akár tökéletes smink alapot is képezhet a továbbiakban. Nem tömíti el a pórusokat.


Nem hiába lett az egyik kedvenc vásárlói termék a Schüssler-nél. Nagyon megszerettem én is, és bátran használom kisfiam bőrén is. Nála sem tapasztaltam semmiféle bőrirritációt. Maximálisan elégedett vagyok ápoló hatásával és merem ajánlani Nektek is, ahogyan a többi terméket is!
Állatokon nem végeztek tesztelést!
-További információ és termékleírás, beszerzési lehetőség-

Nemrégiben még egy kézkrémet is beszereztem a Schüssler-től, ami igazi karácsonyi hangulatú termék, ugyanis képzeljétek, mézeskalács illatú.♥ Egyszerűen imádom! Ha kíváncsiak vagytok rá, ide kattintva olvashattok röviden róla.

Nagyon ajánlom a márka készítményeit az egész családnak, minőségi és válogatott natúr összetevőkkel, melyekben meg lehet bízni, így biztos siker a bőrápolás. Köszönöm szépen a Schüssler szuper Csapatának a lehetőséget a termékek kipróbálására. 
Nektek is köszönöm, ha idáig eljutottatok, remélem tetszett a bejegyzés és kaptatok hasznos infókat a termékekkel kapcsolatban. Találkozunk a következő írásban. :)



Béke és szeretet! B.
A termékeket a HomeoNatura Kft. biztosította!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Avon ünnepi újdonságok•

O'dore-krémparfüm•

Szabd át-Missguided•