Nyári divat inspo•

Sziasztok, köszöntelek Benneteket újra a blogomon. A mai bejegyzésben elhozom Nektek 2020 legfelkapottabb divattrendjeit a nyári szezonra.

Ahogy megszokhattátok, minden évszakban próbálok csemegézni az aktuális trendekből, és egy kis lista szerű összeállításban átadni Számotokra a menő divat irányzatokat, hogy milyen darabok, szabások, minták esetleg anyagok uralhatják majd az adott szezont.

Nekem személy szerint van pár kedvenc trendem az aktuális összeállításból, viszont vannak olyanok is amik előtt érthetetlenül állok. :D Kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is a témával kapcsolatban, hogy Ti mit gondoltok az adott irányzatokról?! Üzenjetek nekem Instagram-on keresztül. Most pedig jöjjön a lista.

-Bohó ruhák-

Fő a kényelem és az egyszerűség. A bohém stílus kedvelőinek hatalmasat kedvez az idei nyári szezon, ugyanis ezek az egész ruhák, némi csipkével megspékelve, szép mintázatokkal feldobva akár az egyik legdivatosabb viselet is lehet. Lenge, könnyű anyagok, világos színek jellemzik majd ezt az öltözködési stílust.




-Puffos ujj-

Ez a trend már jó ideje hódít hazánkban is. A puffos ujj rész valamiféle különlegességet ad a ruháknak és felruházza egy bizonyos bájjal a darabokat. Én is igazán kedvelem ezt a kialakítást. Szerintem még jó darabig a porondon lesz, amit én nem is bánok, mert különleges és mutatós is egyben.





Valamint itt pont a témába vág az anyagok szabása, ugyanis vissza-vissza köszön a buggyos ujjú ruciknál a ráncolt anyagmegmunkálás. Ez most hatalmas 'dolce vita' érzést kelt a forró nyárra és ultra csinossá tehet egy-egy darabot.


 -Vastag pántos trikók-

Tudjátok, azok a '90-es évek! JLo számtalanszor feszített hasonló trikókban a klipjeiben, kombinálható volt sportos és nőies kiegészítőkkel is. Kényelmes és egyszerű viselet az biztos. Ez lesz az egyik visszatérő darabunk. Amúgy szerintem sokan viseltük az ilyen trikókat az elmúlt évek során. :D Viszont durva a felismerés, hogy 1990 már 30 éve volt...hogy telik az idő kérem szépen.





-Bermuda nadrág-

Lehet, hogy ismerős lehet Nektek a tavaszi divat inspo bejegyzésemből, ha nem akkor annyit tudni érdemes, hogy idén tavasszal a bermuda nacik már visszarobbantak a köztudatba. Laza, kényelmes, lenge és nem túl bonyolult szettbe rakni. Egyébként ennél a stílusnál érdemes megemlítenem, hogy szettben blézerrel lesz menő hordani és lehetőleg ugyanolyan vagy hasonló árnyalatban, tehát monokróm összeállításban lesz jelen ez a forma.


-Két részes szettek-

Majdnem egybe ruha de közben mégsem. A felső és az alsó rész is teljesen stimmel, szinte olyan mintha egy azon ruhát ketté vágnánk. Nagyon sikkes és egyben csinos is, pici bőrfelületet lehet villantani a derékból, persze csak mértékkel.


-Fodrok-

Nagyon csajos, nagyon csinos, extra bájos. Legyen akár a ruha bármely pontján, a fodrok most megint jelentős helyet foglalnak el a divatban. Viszlát pliszírozott hatás! :D




-Bőr cuccok-

Na akkor jön az egyik számomra hihetetlen anyag ami most nyáron divat lesz, az pedig a bőrszoknya vagy bőrnadrág...Nem találok szavakat! :D Számomra elképzelhetetlen, hogy majd a 40 fokban bőr cuccokban flangáljak jobbra-balra miközben úgy érzem, hogy spontán meggyulladok. De erre szokták mondani, hogy a "szépségért meg kell szenvedni" :D 
A másik ami említésre méltó talány még nálam, azok az áttetsző anyagok. Nyilván van az személy akinek ez baromi jól tud állni, és tudja is úgy viselni, hogy az nem válik közönségessé rajta, de én személy szerint már nem merném bevállalni. Szóval örök rejtély marad...legalább is nekem.


-Meghatározó minták-

Most jöhetnek a nagy és élénk minták amik visszaköszönnek a ruháinkon. Leginkább a trópusi virágok és az esőerdők ihlette dzsungel minták játszanak fő szerepet. Valamint a citrom mintával ellátott printelt ruhák is nagy népszerűségnek örvendnek.



-Magasított derék-

Valami azt hiszem sosem fog kimenni a divatból és egy örök érvényű irányzatot foglal magába. Ilyenek a magasított derékrésszel ellátott nadrágok, szoknyák. Szuper retro hatást keltve, nekem ez az egyik kedvenc kialakításom minden esetben. Ami még ehhez tartozik az idei nyári szezonra, azok a "bikini" szerű felsők lennének, hiszen egy magasított derekú darabbal hordva már vállalhatóbbá is teszi a szettünket.

-Fehér alapon pöttyös ruhák-

Szintén egy örök érvényű irányzatot említenék meg a listán, hiszen a pöttyös minta valamilyen formájában mindig jelen van a divatban. Szuper bájos megjelenést kölcsönöz, pici vintage hatással megfűszerezve.




-Kis mellények-

A kis mellények is sikkesek lesznek idén, ebből is létezik több fajta szabás és stílus. Kinek mi jön be, ahhoz nyúl. Nekem kissé leáldozóban van ez a stílusú ruhadarab. 


-Neon színek-

A nagy nagy dilemma, pasztell vagy neon legyen?! :D Most ugyanis az élénk pink mellett a narancs és a zöld neon színek is sláger árnyalatai lesznek a nyárnak, valamint blézerként viselve szól nagyot.



-Kiegészítők-

Nem maradhatnak el a nyarat idéző kiegészítők sem a listáról, ezért összeválogattam néhány trendi ékszert, táskát, papucsot/szandált, és olyan extra darabokat amik most nagyon futnak. 
A kagyló és érem motívum meghatározó szerepet játszik az ékszerek terén, valamint a vastag vagy csavart kinézetű közepes nagyságú karika fülbevalók is sikkesek. A gyöngy feldobja az ékszereket és a vastag lánc szerű nyakbavalók is. Nyugodtan mehet az 'egymásra halmozós' módszer. Ja, és bokaláncot fel! A gyékény/szalma táskák mindig megdobogtatják a szívünket és elhozzák az igazi beach hangulatot, a papucsok/szandálok pedig szögletes orr-részt képviselnek. A napszemüvegek tárházában a szögletes retro és a vintage "cica" vonal fog érvényesülni, valamint a kendők most új életet hoznak a frizurába.






















 

Remélem sikerült némi inspirációhoz jutnotok, azzal kapcsolatban, hogy most milyen trendek lesznek divatosak nyáron. De azt se felejtsétek el, hogy ezek az irányzatok jönnek-mennek, nem feltétlen kell őket követni viszont ihletet meríteni annál inkább érdemes, hiszen a saját stílusunkra tudjuk formálni a meglévő kínálatot. De azzal sincs baj pl ha Te a fekete alapon fehér pöttyös mintát kedveled! ;) Remélem értitek! :)
Béke és szeretet! B.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabd át-Missguided•

Avon ünnepi újdonságok•

"Fekete csütörtök" farmerrel•