Ludovika Vintage•

Sziasztok, örülök, hogy újra itt vagytok! Ma egy szuper témát hozok ismét, mégpedig a fenntarthatóság jegyében, az egyediség és a meglévő értékek képviseletében szeretnék írni egy igazi vintage életérzésű kincses barlangról.

Ahogy az a címből is kiderült, vintage butikról lesz szó, azaz a Ludovika Vintage bolt inspirálta a következő bejegyzésemet, mert tudjátok, hogy nagyon szeretem az egyedi, különleges és ritkaságnak számító "régi" ruhákat és az olyan helyeket ahol ezek a kincsek fellelhetők.

Dórival beszélgettem a missziójáról, a nézeteiről, és a kezdetekről,  amit most egy mini interjú keretein belül meg is osztunk Veletek. Érdemes lesz velem tartani, hiszen mindig az a célom, hogy szuper helyeket, boltokat mutassak be Nektek, és sok-sok infót átadhassak Számotokra, és ez pont egy ilyen bejegyzés lesz.♥



A boltocska Budapesten található, (1075, BP., Rumbach Sebestyén u. 15, Erzsébetváros) igazi kincses barlang ahol számos vintage, ritkaságnak számító ruhadarabok, kiegészítők, táskák, cipők, kalapok minden! fellelhető, és természetesen a kínálat is limitált, hiszen általában mindenből csak 1 darab van. Nagyon tetszik az egész 'Ludovika-vibes' ezért gondoltam, nekem írnom kell Róluk, hiszen igényes a kínálat, menők a cuccok, különleges a megjelenése és persze emberségből és segítőkészségből is jelesek. :) Érdemes megismerkednetek Velük, ha pedig már ismeritek annak külön örülök, hiszen sokkal nagyobb teret kéne hódítaniuk az ilyen jellegű boltoknak! Egyébként a butikban elő szokott fordulni elég sűrűn, hogy igazi már nem gyártott designer márkák darabjaira is rábukkanhattok, mint pl. Chanel, Fendi, Iceberg, Anna Sui, Jil Sander, Lanvin, Moschino, Versace, Louis Vuitton, Manolo Blahnik (Carrie kedvenc cipő márkája :P) és még az igen neves magyar Tisza márka is megfordult már a boltban.
És egyéb neves márkák is kaphatók mint Lee, Levi's és Wrangler farmerek, Tamaris cipők, Diesel darabok, United Colors Of Benetton, Replay vagy Guess. Szerintem ez igencsak magáért beszél...
Valamint számos valódi bőrből készült termék is helyet kap a kínálat között.

Dóri így tudja 3 legmeghatározóbb szóval jellemezni a boltját:

"nőies, játékos, sokszínű"
A bolt története...

"2013 augusztusában nyílt meg a bolt, nagyon sorsszerűen és zökkenőmentesen alakult az egész nyitás pár hónap lezajlása alatt, bár előtte hosszú évekig érlelődött a koncepció. Miután konkrétan megfogalmazódott a szándék, 1 héten belül megtaláltuk az üzlethelyiséget (szerelem volt első látásra) és legjobb barátnőm segítségével 2 hónap alatt sikerült levezényelni a teljes felújítást, berendezést és megnyitást. Az sosem volt számomra kérdés, hogy egy saját bolt megnyitása lenne az álmom és célom. Még 19 évesen az egyetemi éveim alatt, egy hosszú párkapcsolat révén kerültem bele a vintage világába, az akkori barátom boltját csináltuk közösen több mint 10 évig...szerencsére az a bolt is a mai napig megvan és ível felfelé, a kapcsolatunk is baráti maradt, teljesen jó a viszony, ahogy más környéken lévő vintage boltokkal is."
-Dóri-

Mióta csinálod?

"19 évesen csöppentem bele a vintage áruk világába, de egész gyerekkoromban imádtam a régi holmikat, nagymamám gyűjteményét, az antik tárgyakat éppannyira mint a ruhákat...gyűjtögető, bolhapiacokon bogarászó voltam már gyerekként is."
-Dóri-

Milyen jellegű dolgok találhatók az üzletben?

"Én nagyon szeretem a régi/antik századforduló, '50-es évek közti darabokat, ritkán, de ha találok nagyon boldogan teszem ki a boltba, imádom a hímzett, tradicionális népi blúzokat/ruhákat, japán kimonókat és japán selyem blúzokat, és a  '70-es  évekből szinte mindent. Igyekszem, hogy ilyenek mindig legyenek, de persze ezeken kívül elég széles választékban vannak alapdarabok is, ballonkabátoktól a bőrdzsekiken keresztül a virágos nyári ruhákig, plusz elég népszerűek szerencsére az általunk átvarrt/régi anyagokból újratervezett darabok is."
-Dóri-




Mi a koncepciód?

" A koncepció nagyon egyszerű, csak női ruhák vannak, csak olyanok amik annyira tetszenek hogy én is hordanám őket. :)"
-Dóri-

Milyen árfekvésűek a termékek?

"Elég változó, de igyekszünk elérhető árszinten maradni. Változó, mivel függ attól, hogy honnan szerezzük be (sok mindent külföldről hozunk), új-e vagy régi, átvarrt vagy sem. Felsők pl. 3400-8200 Ft között mozognak, ruhák 4600-7200 Ft közt vannak átlagban, de van pár nagyon különleges új darab amiket 10.200-14.200 Ft között árulunk."
-Dóri-



Kinek ajánlanád az üzletet?

"Korhatár egyáltalán nincs, 13 évesektől egészen nyugdíjas korosztályig vannak törzsvevőink. Ajánlanám bárkinek aki egy kis egyediségre vágyik, aki megunta a 'fast-fashion' rettenetes egyhangúságát és silány minőségét."
-Dóri-

Van lehetőség az online/internetes vásárlásra?

"Van! A karantén alatt alakult ki, és nagyon jól bevált, abszolút működik az online vásárlás, annak ellenére hogy nincs hivatalos webshopunk, az instagramon és a facebookon keresztül rendelhetők meg a posztolt ruhák, kiegészítők."
-Dóri-
(lentebb linkelem mindkettőt-szerk.)


Milyen terveid vannak a jövőt illetően?

"Megmaradni, tovább csinálni! Nyilván a pandémia miatt felborult minden, felülírta az eddigi terveket, most az az elsődleges hogy átvészeljük ezt a következő, elég nehéznek ígérkező időszakot."
-Dóri-


Én további sikereket, kitartást kívánok Nektek a jövőbeli terveitekhez és maradjatok ennyire cool-ak amilyenek most vagytok!♥ :P
Nem csak a már meglévő és megalkotott vintage/antik kincsek miatt értékes a Ludovika boltja, hanem mert ahogy Dóri is említette a fast-fashion elhatalmasodik a divatiparon, ezzel alkotva egy egyhangú, egysíkú öltözködési stílust, valamint egy fenntarthatóbb világért is küzdenek az ilyen jellegű butikok, hiszen láthattátok az interjúban, sokszor külföldre mennek egy-egy darabért csak azért, hogy tényleg igazán különleges szférát teremtsenek meg az olyan embereknek akik rajongnak a különleges és a régmúltat idéző darabokért. Ezzel pedig nem csak a környezetünkért tesznek hatalmas lépéseket de értünk vásárlókért is. 
Az pedig külön tetszik még, hogy vannak átalakított/átvarrt darabok, amiből azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy tényleg csak egy darab van az egész világon, és rengeteg munka van egy-egy ilyen darab összeállta mögött, ahogy az egész Ludovika mögött is.

Szeretném megmutatni, az én Ludovika Vintage szerzeményemet amit ugyan én választottam, de Dóri ajándéka volt. Hatalmas öröm bújt a szívembe és hálásan köszönöm, hogy írhattam Rólatok, hogy valamennyire részese lehettem ennek az egésznek és, hogy van egy ilyen atom cuki vintage kantárosom, amit olyan nagyszerűen lehet kombinálni, és kényelmet is ad akár egy rohangálós vagy bevásárlós napon. Megfelelő kiegészítőkkel párosítva nagyon csajos és csinos lehet az összhatás. De sétálgatáshoz és lazulgatáshoz is szuper ruha darab lehet.

-Ludovika Vintage átalakított kantáros-


Egyik nagy kedvencem a kantáros belebújós ruhadarabok, számomra a '80-as, -90-es éveket idézi, leginkább a rövidnadrágba végződő darabokat részesítem előnyben. 



Már maga a mintázata is magával ragadott, az a különleges és tipikus vintage hangulat árad ebből a darabból. Hozzám nagyon közel áll ez a stílus, így fenntartások nélkül bátran merem viselni. Szuper kényelmes, nagyon szépen kidolgozott részletekből áll, ugyanis ez egy régi anyagból lett újra varrva, így szinte teljesen újnak és egyedinek, utánozhatatlannak számít.
Nagyon tetszik, hogy gumis derékrésszel lett megálmodva, így nem lesz “bojler” hatású benne a testem :D Szépen kiemeli a derekamat, mondhatni karcsúsított verzió.


Tökéletes a nadrágrész hossza is, pont annyit takar a combomból amennyit kell. Mivel az én ízlésem is kiforrta magát az évek alatt, már nem vennék fel extra rövid darabokat soha...szerencsére :) A pántjai állíthatók, így én szabom meg hogyan kényelmes, hogyan tartja a felsőrészt. Eléggé szellős és szuper anyagból is van, nincs benne melegem és bőven elég alá venni egy rövid ujjú pólót/felsőt. Amint azt említettem, azt is figyelembe vettem, hogy jól variálható legyen, hogy többféleképpen is tudjam hordani. Most kicsit retrosra és csinosra vettem a figurát (mint azt általában megszokhattátok tőlem) de egy kényelmes tornacsukával vagy lépővel, de még egy balerina cipővel is el tudom képzelni, hogy viselni fogom.


Egyszerűen nem tudok betelni vele, szerelmes lettem belé! Tényleg egyedi és csodaszép. Ilyeneket is és teljesen más stílusú darabokat is készítenek Dóriék, és az ilyen ruha, valóban nem fog találkozni a párjával az utcán, mondhatni páratlan darab. :P Mégegyszer hálásan köszönöm ezt a szerelem-ruhát! Imádom!!!♥︎


Köszönöm Nektek is, hogy itt voltatok velem, ha van kedvetek és érdekel a Ludovika Vintage további munkássága, akkor kövessétek őket:
oldalaikon, és szerezzetek be Ti is valamilyen örök érvényű darabot, vagy kiegészítőt. Szembe jönni 100%  hogy nem fog Veletek az utcán, valamint ad egy fajta varázsos attitűdöt Nektek, és ami nem utolsó sorban még említésre méltó, hogy nem hagyjátok elvészni ezeket a kreálmányokat és tesztek a Bolygóért is. :) Apropó Bolygó, a Ludovikánál “worldwide shipping” van, azaz ingyenes a szállítás mindenhova, bárhol is élj! :)
Béke és szeretet! B.

A ruhadarabot a Ludovika Vintage biztosította!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabd át-Missguided•

Avon ünnepi újdonságok•

"Fekete csütörtök" farmerrel•