Mindent a fényvédelemről•

Sziasztok! Üdvözöllek újra Titeket a blogomon. A mai téma egy izgalmas nyári témájú ismertető lesz, mégpedig minden amit a fényvédelemről tudni érdemes nagy vonalakban, valamint a kedvenc fényvédőmet is szeretném bemutatni Nektek.

Amióta tudatosan odafigyelek a bőrápolásomra, sikeresen ki tudtam alakítani egy bevált rutint, valamint olyan hasznos dolgokat is sikerült megtanulnom, mint például azt, hogy mennyire nem elhanyagolható tényező a fényvédő készítmények használata.

Szó lesz többek között arról is, hogy pontosan mi is az az SPF, mit takarnak a számok és a plusz jelek, mi az az UV-sugárzás és annak megkülönböztető jelzései. Hasznosnak tartom ezt a bejegyzést, mert saját tapasztalatomból kifolyólag én nagyon sokáig nem voltam tisztában ezekkel a fogalmakkal, és azzal sem, hogy miért érdemes ismerni ezeket a dolgokat.
Mutatok majd egy bestseller Holika Holika fényvédő terméket is, ami az egyik kedvenc koreai márkámtól jött és ha még nem tudnátok, itthon is van webáruházuk, valamint régebben már írtam egy bejegyzést is a csoda Holika termékről. Itt olvashatjátok, ha kíváncsiak vagytok egy jó hámlasztóra, egy fátyolmaszkra és egy szuper Aloe Vera gélre.

Mi az az SPF?

Az SPF tulajdonképpen egy rövidítés ami angolul ennyit tesz: Sun Protection Factor, és magyur ennyit jelent: Fényvédő Faktor. Ezt minden esetben a fényvédelem mértékének meghatározására használjuk. Segít megmutatni, hogy egy-egy fényvédő termék milyen mértékben képes védelmet nyújtani a fény káros hatásaival szemben, illetve mennyire szűri meg vagy mennyire képes blokkolni az UV sugarakat. 


Biztos láttatok már az SPF kifejezés mellett bizonyos számokat, pl. SPF15 vagy SPF30. Ezek a számok azt szimbolizálnák, hogy mennyi ideig tudunk a napon tartózkodni fényvédő használatával, hogy ne égjen le a bőrünk, valamint mennyire blokkolják az UVB-sugarakat. Tehát ha mondjuk 10 perc alatt szénné égnénk akkor egy SPF15-ös fényvédő használatával ezt ki tudjuk tolni akár 150 perccel is. Ezek persze csak durva becslések, hiszen azt is érdemes tudni, hogy milyen a bőrünk védekezési típusa és úgy egyáltalán a saját bőrünk típusa stb.
Annyi biztos, ha megfelelő fényvédelmet szeretnénk biztosítani a bőrünk számára érdemes min. SPF30-as készítményt választani!

Mi az az UVA és UVB-sugárzás?

Először is tisztázzuk mi az az UV. Az UV egy rövidítés, ami az ibolyántúli ultraibolya vagy ultraviola sugárzást jelenti és a napfény 5%-át teszi ki. Ez a sugárzás osztható aztán részekre melyek az UVA-UVB lesz. (van egy UVC-sugarunk is de nem ad okot aggodalomra hiszen az ózonréteg jelentős részét kiszűri)



Az UVA-sugarak a legnagyobb hullámhosszúságú sugarak, és a legmélyebbre képesek hatolni a bőrünkbe. Ezért sem a bőrünk felületén fog látszódni a változás azonnal, hanem idővel mélyen a szövetekben, ahol hatalmas károkat okozhat. Jelentősen növeli a bőröregedés folyamatát, illetve a melanóma (bőrrák) kialakulásának veszélyét. 

A UVB-sugarak felelősek a barna bőrért, ezért korántsem elhanyagolható dolog, hiszen napon tartózkodás során le is éghet a bőrünk ami aztán az UVA-hoz hasonlóan elősegítheti a melanóma veszélyét. 

Valamint +1 hasznos infó arról, hogy mik is azok a plusz jelek azaz PA+++ jelzés?!
A PA egy japán osztályozó rendszer, amely segít behatározni a fényvédő készítmények UV-sugarak elleni védekezési szintjét. Tulajdonképpen a  plusz jelekkel lekommunikálva:

•PA+ bizonyos szintig, alacsony védelmet nyújt
•PA++ mérsékelten nyújt védelmet
•PA+++ nagyon jó védelmet biztosít
•PA++++ extrém védelmet képes nyújtani (Japán az első ország ahol ezt a védelmi szintet szabadalmaztatták.) 


Remélem így kicsit tisztába tudtam tenni Számotokra ezeknek a fogalmaknak a meghatározását, vagy esetleg sikerült felfrissíteni valamennyire a tudásotokat. Éééééés még mindig van egy jó tippem, ugyanis kell egy jó fényvédő termék mindenkinek! Ehhez hoztam a mai Holika-s ajánlómat.

HOLIKA HOLIKA-Aloe Shooting Essence vízálló fényvédő, SPF50+ PA++++ védelemmel-100ml

Így hogy beszéltünk picit a fényvédelemről, már nem is olyan rémisztőek ezek a rövidítések, számok és jelzések igaz? Ez a fényvédő tehát a valaha ismert legmagasabb védelmi besorolással rendelkezik, ami szerintem nagyon jó hír mindenki számára. Hiszen akinek mondjuk extrém fehér a bőre és hamar leég a napon, ezzel a termékkel, akár egész nap tartózkodhat (ha szeretne) a szabadban, de érdemes 1-2-3 óránként újra kenni a bőr felületét. 


Szeretném Nektek bemutatni a Holika Holika márkától ezt a csodás vízálló fényvédőt. Tartalmaz Aloe Vera kivonatot, ami táplálja és védi a bőrt, valamint a csodaszerként emlegetett ázsiai gázló is fellelhető az összetevő listában, az avokádó és a körömvirág kivonatokkal együtt pedig bőr nyugtató, gyulladásgátló és bőr regeneráló hatással is bír. Ami még szuper benne, hogy nem tömíti el a pórusokat. A fényvédőt a nappali arcápolási rutinom legvégére szoktam beilleszteni, amire aztán ha kell még a sminket is bátran fel tudom vinni.




Nekem nagyon tetszik már a csomagolása is a terméknek, szuper ez a menta színű tubus. Csúcsos adagoló fejének köszönhetően pedig nagyon egyszerűen lehet kinyerni a megfelelő mennyiséget. Nem kell belőle sok ha arcra alkalmazod, nekem 1-2 borsónyi mennyiség bőven elegendő ahhoz, hogy a teljes arcfelületemre jusson belőle. Igen, testre és arcra is bátran lehet használni. 




A krém színe fehér, viszont a legtöbb fényvédővel ellentétben ez a termék nem színezi el a bőrt, és nem is hagy ragacsos/zsíros érzést maga után. Nagyon könnyed textúrájú és igazán szépen, gyorsan beszívódik a bőrbe, remekül hidratál is egyben. Kellemesen puha és bársonyos arcbőrt eredményez. 
Az illata számomra üdítően uborkás, friss és könnyű, annyira tetszik mert egyáltalán nem zavaró. Kimondottan élvezhető! :)



Ha csak az arcomra használom ezt a terméket, elég sokáig lesz elég, hiszen 100 ml és tényleg kevés kell belőle a megfelelő védelemhez. Ajánlom ezt a fényvédőt, mert igazán minőségi koreai kozmetikum, valamint hatásos is a tűző nappal szemben. Remekül hidratál és finom az illata. Kell ennél több? 

A holika.hu oldalon pedig be is tudjátok szerezni, valamint tudtok nézelődni további fényvédők után akár, de bőrápolás, hajápolás és smink kategóriákban is találtok termékeket. Szeretem a Holika Holika márkát, mert szerintem egy igazán megfizethető és minőségi koreai kozmetikum márkáról beszélünk. 



Holika Holika aloe soothing essence vízálló fényvédő

Valamint nem csak a Holikától vannak még fényvédők a webshopban, hanem számos más márkától is találtok termékeket. Ha rendeltek az oldalról, akkor az tuti, hogy a cég meglep Titeket egy halom termékmintával, konkrétan annyival, hogy alig fért el a kezemben. :D Akik hasonlóan hozzám, szeretik a koreai termékeket azoknak szuper lehet egy ilyen minta csomag, hiszen van esély kipróbálni a kiszemelt terméket, és ezekben a mintákban általában 2-3 alkalomra elegendő terméket találsz.

Holika Holika fényvédők



Köszönöm a holika.hu Csapatának ezt a nagyszerű fényvédőt, hiszen enélkül el sem tudnám képzelni a nyaramat (tudom, tudom, minden évszakban ajánlatos használni!), viszont eddig nem találtam számomra tökéletes terméket, amit mostanra már nem mondhatok el magamról, hiszen nagyon elégedett vagyok és megszerettem ezt a tubusos csodát.


14.500 Ft feletti vásárlás esetén, ingyenesen jut el hozzátok a csomagotok!
További információk a fizetésről, szállításról és annak módjairól, ide kattintva érhető el.

Eredeti Holika Holika termékek

Remélem tudtam segíteni Nektek azzal kapcsolatban, hogy miért érdemes fényvédőt használni, valamint ha nem ismertétek a káros UV-sugárzás veszélyeit, jelzéseit, akkor a fogalmak tisztázásában, és azt is remélem tudtam tippet, tanácsot adni Számotokra, hogy hol érdemes keresgélni, vagy milyen fényvédőt érdemes használni.♥
Béke és szeretet! B.
A terméket a holika.hu biztosította!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabd át-Missguided•

Avon ünnepi újdonságok•

"Fekete csütörtök" farmerrel•