Őszi trend kalauz•

Sziasztok, üdv újra a blogon! :)
Tudom a tavalyi őszi trend inspo kicsit karcsúra sikeredett, ezért szeretném idén "megváltani" magam és jobban kielemezni a témát, a trendeket.

Próbáltam a legaktuálisabb trendeket összeválogatni Nektek, bár nem lesz meglepő, hogy vannak visszatérő darabok is a listán. Ez nekünk csak jó hír, hiszen nem kell teljesen megújítanunk a gardróbunkat. De tudjátok a szabályt, ezt fontos megemlítenem: Akkor is lehetsz stílusos és trendi, ha nem követed az aktuális divatot, ha a saját magad stílusa tükrözi a személyiséged, akkor verhetetlen vagy. Ha a belső kisugárzásod formálja a külsődet, nincs az a modern trend ami jobban állna annál mint amit képviselsz!♥


Na de hogy legyen honnan építkezni és kiindulni, nézzük meg mik lesznek divatosak idén ősszel, milyen darabokat tudunk magunkra formálni. Ha kíváncsiak vagytok lessétek meg a következő listát és szemezgessetek a Nektek tetsző trendek közül.

-FARMER-

Az örök, a megismételhetetlen. A farmer az az anyag és stílus ami olyan régen a köztudatban van, hogy a mai napig (és szerintem sohasem) nem megy ki a divatból.

Egy kis érdekesség:
•eredetileg a farmernadrágot a 19. század közepén, a nehéz fizikai munkát végzők viselték, valamint a Genova-i matrózok és rakodómunkások is ebben tevékenykedtek
•a farmereket hagyományosan indigó festékkel színezték kékre
•Észak-Amerikában az 1850-es években terjedt el a "farmer-láz"
•a női farmereken a zip-zár egészen az 1960-as évekig oldalt nyílt
•James Dean és Marilyn Monroe is korszakalkotó viseletet hoztak a farmernadrággal az akkori divatba

Szóval nem meglepő, hogy idén ősszel is bátran nyúlhatunk a farmerből készült ruhadarabjaink után. :) Mégpedig az indigó kék színű darabokon lesz a hangsúly.

-TRENCH COAT-

Tipikus ballon kabát, jellegzetes gombokkal és a hozzá passzoló övvel. Leginkább a bézs és a világosabb barna árnyalatai uralják idén ennek a kabátnak a színváltozatait. 

Egy kis érdekesség:
•hivatalosan az 1. világháborúban a katonák (tisztek) viselete volt, innen az elnevezés is "lövészárok kabát)
•a nedves, zord időjárás miatt alkották eleinte vízálló anyagokból a tisztek számára
•Burberry és Aquascutum is magának követeli a 'trencskó' feltalálását
•hazánkba az 1.világháborút követően 10 év után érkezett meg ez a kabát divat
•Ingrid Bergman az 1942-es Casablanca című filmben trench coat-ot visel, ezzel utat törve a hölgyek számára a divatban.


-OVERSIZE-

Nagy és tágas darabok, kényelmes lenge viselet. Nekem ez ugrik be elsőre az oversize stílusú ruhákról. Most ősszel leginkább a nadrágkosztümökön, zakókon, öltöny nadrágokon köszön vissza, az "elméretezett" hatás.

Érdemes tudni:
•az oversize darabok sok esetben teljesen eltakarják a nőies testalkatot
•a molettebb hölgyeken nem túl előnyös ez a viselet
•vannak olyan tervezők akik kifejezetten karcsúsított oversize darabokat próbálnak alkotni a hordhatóság jegyében pl. Celeni (Cselényi Eszter magyar divattervező)

-BŐR RUHA-

A bőrből vagy bőrutánzatból készült ruhák is most nagyon divatosak lesznek, és nem csak kabátként mutatnak jól hanem ruhaként is szuperül funkcionálnak. A klasszikus feketét idén a barna, bézs, bordó és narancs árnyalatai váltják fel. Egy biztos, fázni nem fogsz benne! :D


-SZÖGLETES ORRÚ BOKACSIZMÁK-

Ahogy már nyáron is láttuk, teljesen teret hódítottak maguknak a szögletes orr kialakítással rendelkező papucsok és szandik. Nos ez a tendencia ősszel is jelen lesz, és ráadásként jöhetnek a vastag kocka sarkak is. Az uralkodó szín most a fehéré lesz, a western csizmák is újra utat törnek maguknak, illetve a katonai stílusú fűzős bakancsok is. 
De azoknak is van egy jó hírem, akik szeretik a metálos fényű dolgokat, hiszen most ezek a csizmák is mehetnek fel a lábakra.

-BUNDA ÉS SZŐRME KABÁT-

Az utóbbi években szinte mindig vissza-vissza térő trend a felsőruházatban a bundák és a szőrmekabátok. A Teddy-coat még mindig stílusos marad ahogy azt láthattuk tavaly és tavaly előtt is. 
Itt most az állati minták is nagyon menni fognak mint pl. a halhatatlan leopárd minta. 
A bundák pedig neon színűre váltottak, leginkább kék, zöld és neon rózsaszín változatokban lesz ultra divatos.

-KARDIGÁN-

Nagy pulcsik helyett színre lépnek a gombos kardigánok. Én úgy szeretem őket. De azért a nagy kötött pulcsikat sem fogom mellőzni a divat kedvéért. 
Egy kardigánnal remekül fel lehet dobni pl egy galléros blúzt is. Sokoldalúságának köszönhetően szuper darab és bátran ki merem jelenteni, hogy őszi alapdarab a ruhatárunkban.
Ha hosszabb kardigánt választasz, érdemes a kabát méretéhez illeszteni, de ez csak az én meglátásom, mivel nem igazán szeretem ha a rövidebb kabát alól kilóg a hosszú kardigán. -csak tipp-

-PONCSÓ ÚJRATÖLTVE, AVAGY A KÖPENY SZERŰ KABÁT-

Nekem elsőre a ‘Szolgálólány meséje’ című sorozatból a Feleségek kabátja ugrott be erről a trendről. Egyébként ez nem valami újkeletű dolog, hiszen az 1940-es években, hasonló lepel szerű kabátot viseltek a hölgyek. Az biztos, hogy kényelmes és szuper elegáns darab.


-SZÍNES BŐRKABÁT-

Jöhet mindenféle, motoros, elegáns. A bőrkabát is az a tipikusan őszi darab ami mindig a köztudatban van. A klasszikus feketét most felváltják a színes darabok. Pl. egy monokróm szettet mennyire fel tud dobni egy merőben eltérő színű bőrdzseki.

-PAPERBAG NADRÁG-

Én még csak most ismerkedem ezzel a trenddel, de őszre már beszereztem egy bézs színű kordbársony paperbag nacit pár hónapja egy leárazáson. Az tetszik benne, hogy extrán magas a dereka és általában ahogy szorosra húzzuk az övet, a nadrág anyaga megráncolódik, ezáltal egy fodros hatást keltve. Mint egy kis habcsók :D Viccet félre téve, szerintem igen hasznos hiszen a deréknak még esélye sincs kibújni a rétegek alól, illetve pulcsival is szuperűl áll picit betűrve. Akik szeretik ezt a stílust, biztos tudják hogyan állnak majd jól a felsők/pulcsik ha ilyen nacit vesznek fel aznap.


Ennyi is lett volna ez a kis őszi inspo, ha esetleg kifelejtettem volna valamit mindenképpen írjatok, szóljatok, nem szeretnék lemaradni :P Fejfedőkről külön bejegyzést fogok hozni, akárcsak tavaly!
Remélem tetszett a bejegyzés és kaptál némi inspirációt őszre, nagy szeretettel készítettem el ezt a kis felsorolást Nektek! :)
Béke és szeretet! B.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabd át-Missguided•

Avon ünnepi újdonságok•

"Fekete csütörtök" farmerrel•