Thrifted life-avagy, ezt igényesen is lehet!•

Ma egy olyan turkálóról szeretnék írni Nektek ami merőben más mint a többi! De majd mindjárt meg is értitek miért.

A Rongybaba design store egy budapesti second-hand üzletecske a Margit körút 20 szám alatt. De ami különbé teszi és kiemeli az ilyen üzletek közül az az, a figyelem és odaadás amit Emőke (tulajdonos) a boltért és a betérő vásárlókért tesz nap mint nap. Mert nem elég csak kitenni a kirakatba egy jó szettet, azokkal törődni is kell.

Igazi kincses barlang, olyanoknak akik egyedi kiegészítők után kutatnak, vagy imádják a vintage stílusú ruhákat. Ezzel párhuzamosan modern kiegészítőkbe is belefuthatunk, és mai divatú ruhákba is. Tényleg mindenkinek ajánlom, hogy élete során legalább egyszer zarándokoljon el "Mekkába" ;) :D

Köszönöm Emőke a bizalmadat és, hogy megismerhettem egy kicsit jobban azt amivel foglalkozol, ami engem is felvillanyoz, és ami már sokunk szívébe belopta magát.
Egy mini interjúban beszélgettem Emőkével, amit most Nektek is meg szeretnék mutatni, illetve a végére mutatom a kincseimet, amik a boltjából származnak. :)
Folyamatos szezonális cserélődő árukínálattal és kedvező árakkal vár mindenkit szeretettel a Rongybaba design store Budapesten.





A 3 legjellegzetesebb szó, amit a boltodra mondanál:
 "Igényes, hangulatos, pénztárca-barát hely :)"

"Papp Emőkének hívnak, 31 éves vagyok. Az üzletet 8 éve nyitottam itt , a Margit körúton. Hamar kiderült, hogy nagyon testhezálló nekem ez a "munka", hiszen mindig is szerettem turikban vadászni az egyedi darabokra, illetve a kreatív énem is ki tud itt bontakozni. Külön boldogság, hogy hozzá tudunk járulni a környezettudatos életmód gyakorlásához, hiszen a használtruha vásárlással nagyon is sokat teszünk bolygónkért. 
Remélem ezt a szemléletet sikerül minél több emberhez eljuttatni :) "

Mióta van meg a bolt, illetve honnan az ötlet?
"2020 Június 4.-én lesz a Rongybaba 8 éves. (Sajnálom, hogy nem 3.-án, mert akkor egy napon ünnepelnénk a szülinapunkat :)  )
Az ötlet Édesanyám fejéből pattant ki, mikor látta, hogy nem igazán találom a helyem, nem érzem jól magam semmiben, amit elkezdek. Valamikor Január környékén felvetette az ötlete, hogy miért nem nyitok egy kis turit és Júniusban már nyitva is voltunk. Valahogy ráérzett, mi az, amiben ki tudnék
teljesedni."

Milyen jellegű dolgokat árulsz az üzletben?
"Az üzletben válogatott, mosott, vasalt ruhadarabok vannak. Szeretem, az egyedi darabokat, amiknek vagy az anyaga különleges, vagy a szabása, mintázata. De az is a koncepció része, hogy azok a vásárlók is találjanak maguknak ruhát, akik csak egy szép, fehér blúzt keresnek. Igaz, hogy az üzlet picike, de azt gondolom, általában mindenki talál magának valami kincset. 
A bizsu választékunk egyre nagyobb, itt is figyelünk arra, hogy ne legyen egy-egy termékből túl sok. Ezáltal inkább a sokszínűség jellemző. 
Kézzel készített termékeinket mi magunk (Édesanyámmal) készítjük, nagy odafigyeléssel. Mindketten elég maximalisták vagyunk, így a kezeink közül kikerült termékek jó minőségűek, de pénztárca barát darabok. "











Kinek ajánlanád a boltod?
"Azoknak ajánlanám üzletemet, akik szeretnek hangulatos, tömegmentes helyen,  finom illatú ruhák között válogatni. Akik szeretik az egyedi darabokat, de a basic felkapósat is keresik. Igyekszünk minél több stílusú embert kiszolgálni, korfüggetlenül! Ez inkább egy 10-15 perces kikapcsolódás a rohanó hétköznapokban, mint egy őrült hajsza a tökéletes ruháért :)"

Milyen árfekvésűek a kínált darabok?
"Áraink nagyon kedvezőek, próbáljuk reálisan beárazni termékeinket. Átlagosan egy blúz 2500-2800.- között mozog, de a csodaszép kézműves öveinket is CSAK 3990.-ért vihetik azok, akik inkább a minőségi dolgokat választanák. Azt hiszem az a bolt egyik erőssége is, hogy ténylegesen annyit kérünk a termékért, amennyit ér."







Van lehetőség online felületen a vásárlásra?
"WebShopunk ezekben a percekben épülget-szépülget, Most jutottunk el arra a pontra, hogy már szükség van rá, ezért bele is vágunk. Reméljük a kedves vásárlók szívesen használják majd és ott is mindenki megtalálja a neki tetsző kincseket."

Mik a tervek a jövőt illetően?
"Terveink közt szerepel egy újabb felújítás, ami vagy tavasszal, vagy nyár végén lesz esedékes.
Ezen kívül szeretnénk minél környezettudatosabb üzlet lenni, a kézműves termékeink palettáját bővíteni, több olyan dolgot kínálni a vásárlóknak, amivel ők is picit tudatosabban tudnak élni. 
Azt gondolom, hogy az itt eltöltött évek ehhez az életszemlélethez vezettek minket és minden jel arra mutat, hogy ez nekünk egy "missziónk". Nagyon szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna az a tény, hogy a fastfashion üzletek mennyire környezetrombolók és hogy aki tud és akar tenni a környezetvédelemért ,az inkább használt ruhát vásároljon. Akár nálunk, akár máshol. :)"






Köszönöm szépen a válaszokat!♥

Nekem igazán tetszik ez az elgondolás amiről Emőke is beszél, és itt köszön vissza amit az elején írtam, a gondoskodás és odafigyelés. Valljuk be őszintén, nem sok olyan használtruha üzlet van manapság, ahol ha ki is válogatják ugyan a darabokat, de hányban teszik meg azt, hogy kimossák és kivasalják azokat? Majd csak utána teszik ki eladásra? Hát nem sokban igaz? :) Valamint nekem még nagyon ösztönző, azon része a dolognak, hogy a környezettudatos léthez is találhatunk eszközöket a Rongybabában, valamint az egész koncepció végül is a rohanó világ ellen van és az újragondolás tematikáján. 



Ha Budapesten jártok, mindenképp térjetek be az üzletbe, ha pedig budapestiek vagytok akkor pattanjatok bicajra vagy üljetek fel a BKV-ra és irány a Margit körút 20.!



Az én szerzeményeimet pedig nagyon nagyon szépen köszönöm!♥ Nagyon imádom őket! Egy 'Clueless' ihletésű kiskockás szoknyát kaptam és egy 'vintage' stílusú napszemüveget. Azt hozzá kell tennem, hogy gyönyörű állapotban érkezett meg mindkét darab, sehol egy foszlás, kopás, egyebek, és ez elmondható az összes ruhára, kiegészítőre amiket a boltban találhattok.






Köszönöm, hogy elolvastátok a bejegyzést, és remélem, hogy még közelebb tudtam hozni Hozzátok a second-hand változatos világát. Béke és szeretet! B.
A szoknyát és a szemüveget a Rongybaba design store biztosította!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Avon ünnepi újdonságok•

O'dore-krémparfüm•

Szabd át-Missguided•