Feels spring•

Sajnos az igazi tavasz még várat magára pár hónapot, viszont arra gondoltam, nem árt ha idejében értesülünk az aktuális trendekről. Ha eljön az ideje már felkészülten tudunk belevágni egy virágzó évszakba.

A mostani bejegyzésben összeszedtem Nektek 2020 legpezsdítőbb divatirányzatait, színeit, mintáit, anyagait, amik mind jellemzőek lesznek a tavaszra.

Színek és textúrák

A sokszor emlegetett klasszikus kéken felül is van élet, ugyanis a Pantone intézet kiadta a 2020-as tavaszra a legtrendibb színeket, amik meghatározzák majd az évszakváltást.

1. Fahéj, azaz a barnás tónusok

Ez a barnának egy sokkal vibrálóbb, élénkebb változata, ami feltűnőbb és jobban kiemelkedik. Meghatározó lesz a műbőrben, a kordbársonyban és a len anyagú ruhákban. Öltözhetsz tetőtől talpig is ebbe a színbe hiszen a monokromatikus trend idén is "őrület".



2. Narancs szín 'orange peel'

A narancs alapjáraton egy harsány szín, és misem hozná hűen a tavaszi frissességet mint ez az élénk árnyalat. Inkább felső ruházatként ajánlott viselni.



3. Korall pink

Ez a harsányabb korallos árnyalat idén tavasszal felveszi a harcot a nyiladozó virágokkal, és mi is tündökölhetünk picit. A 2. és 3. képen megfigyelhetitek, ismételten monokrómba öltöztek a lányok.




4. Sárgabarack és pasztell citromsárga 'sunshine'

Jöhet egy igazán szívet melengető páros? Ha az előbb a harsány színvilágon volt a hangsúly, most fektessük lágyabb vonalakra az öltözködést. A pasztell árnyalatok mindig is meghatározó szerepet játszottak a tavasz beköszöntével, de most két szín a sárgák közül biztosan átveszi ezt a vonalat. Kedves, lágy és babás színek ezek. Minden bőrtípus és női típus bátran viselheti.




A 3. képen lévő felsőt látva szeretném megemlíteni, hogy idén tavasszal is stílusosak lesznek a buggyos ujjú felsők, viszont a tavalyi évhez képest annyi változással, hogy most nem a vállakra terelődik a hangsúly hanem az alsó karok kapják a puffos figyelmet. 

5. Sáfrány sárga

Eléggé erőteljes sárga szín, ami üdeséget hoz a tavaszba. Garantáltan nem leszel benne láthatatlan.



6. 'Snidling' zöld

A zöld ezen árnyalata friss és megfáradt egyben, leginkább a selyem és műbőr anyagokon fog visszaköszönni idén tavasszal.




7. Majdnem zöld és majdnem kék

Tiszta, már már a tergervízhez kapcsolódó árnyalat, ami szépen hozza a hozzáfűzött tavaszi feelinget.



8. Klasszikus kék

Ahogy a Pantone intézet kijelentette 2020 év színe a kobalt kék, úgy ez tavasszal is egy meghatározó színe lesz a ruhatárunknak.



9. Koptatott farmer hatás

Azt tudjuk, hogy talán a farmer soha sem fog kimenni a divatból. Tehát ahogy eddig is a farmer most is szerepelni fog az alapruhatárunkban. De most a koptatott daraboké lesz a főszerep.



10. Skarlát piros

Aki a pirosat szereti az biztos feltűnő személyiséggel büszkélkedhet, neki ez a szín igazi felüdülés az enyhébb időszakra.



11. Sápadt/pasztell lila

Na erről a színről litániát tudnék írni, mert egyrészt ez az egyik kedvenc színem, másrészt volt is már róla szó a blogon, az őszi trendek között. Ahogy már ősszel írtam, már akkor is sláger szín volt, és idén tavasszal is az lesz. Lehet jobb lenne sokaknak megbarátkozni ezzel az árnyalatú lilával, mert idén is ultra trendi lesz.





Ami a ruhadarabokat illeti, a blézer és a nadrágkosztüm marad a trendi dolgok között, és itt a fehér szín fog dominálni ugyanakkor egy kis decens irodai sikkel párosul, vagy éppen megmarad a maszkulin hatása. Ez rajtad áll, hogy hozzád melyik passzol igazán.
A csajos csajok se keseredjenek el, mert most a fodrok, virágos rátétek, flitteres anyagok minden mennyiségben jelen lesznek a ruhatárunkban. 



Jöhetnek a csíkosak és a pöttyösek is. Ezek is mint a farmer, ÖRÖK TRENDEK maradnak. A trópusi hangulat is jellemezni fogja a tavaszt, bár én ezt kicsit furának tartom mert számomra a pálmalevél és a trópusi virág mind a nyarat idézi. Ja! és elő a mindenféle kevert, mixelt hatású pulcsikkal, ruhákkal, majdnem úgy mint a pachwork-nél, csak itt jelen esetben nem az anyagok eltérőségén van a hangsúly hanem magán a mintákon és színeken.





Aki disco királynő az nappal is legyen az! Nekem személy szerint nem a kedvenc anyagtípusom és nem is igazán szeretem a metálos, fényes darabokat, de aki igen akkor a jó hír az, hogy tavasszal lehet szikrázni az első napsugarakkal. De azért egy napszemcsit vegyél fel! :D


És végezetül de nem utolsó sorban, idén tavasszal ismét hódító hadjáratára indulnak a bermuda nadrágok. Az inget/felsőt mindenképp tűrd be mert úgy sikkes. ;)




Remélem tetszett a bejegyzés, és lesz kiinduló pontotok tavaszra, hogy milyen ruhadarabokat érdemes előszedni a szekrényből vagy akár beszerezni (inkább turiból :P) Béke és szeretet! B.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabd át-Missguided•

Avon ünnepi újdonságok•

"Fekete csütörtök" farmerrel•