Diabétesz és a divat•

Diabétesz és a divat...

(ez csak egy kis szösszenet amit a tokommal műveltem😉 ezzel a virágos anyaggal varrtam ki)

Hogy mi köze ennek a két dolognak egymáshoz? Azt a következő bejegyzésben fogom szemléltetni.

Több millió ember él a Földön aki cukorbetegséggel küzd (köztük én is). Ez a betegség a pancreas azaz a hasnyálmirigy megbetegedését jelenti. A hasnyálmirigy nem képes már Béta-sejteket termelni a szervezet számára ami az inzulintermelődésért felelős. 2 típusra oszthatjuk, amikor alul vagy egyáltalán termel inzulint ezt nevezzük 1.-es típusnak (én ez vagyok), és van olyan eset is amikor túl termeli az inzulint, ezt nevezzük 2.-es típusú diabétesznek. Utóbbit gyógyszeres kezeléssel lehet szinten tartani, előbbit sajnos kívülről adagolható humán, vagy analóg inzulinnal kezelik.

Pár éve rátaláltam az Instagrammon egy külföldi oldalra, ami úgymond divatos köntösbe burkolja a cukorbetegséghez való eszközöket. Szerintem forradalmi és egyedi módja annak, ami hozzájárul ahhoz, hogy a betegek jobban el tudják fogadni az állapotukat. 

Négy külföldi céget fogok bemutatni Nektek, amik ilyesfajta “divattal” foglalkoznak. 

PRIKKEDIEF

A holland céget egy lassan 11 éve felfedezett diabéteszes hölgy vezeti. Márkája legfőképpen a kiegészítőkre korlátozódik. Termékei között megtalálhatóak pl. az úgy nevezett pumpa matricák.


A pumpa egy olyan szerkentyű
 ami az ember hasfalában egy branül segítségével van hozzáerősítve. Innen egy kis cső vezet magához a szerkezethez. Különlegessége, hogy magától képes az inzulint a szervezetnek adagolni, kiszámolja az egységeket a vércukorhoz mérten.
Nem csak matricákkal foglalkozik, de az imént említett pumpa-készülékhez tartozó tároló táskákat is forgalmazza. 




Emellett karkötők és nyakláncok is megtalálhatók a boltjában.






Webshopja globális, tehát mindenhová van kiszállítás és rendelési lehetőség.


MYABETIC

A legfontosabb koncepciójuk a táskák, és a tároló tokok.Többek között hátitáskák, övtáskák, coach táskák, pumpa tokok, inzulin tartók, forgalmazásával foglalkozik. 







Rengeteg termék közül lehet válogatni, mind a mai divatnak megfelelően. 



Természetesen a cég globális, tehát világszerte elérhetőek a kínált termékek.

PIMP MY DIABETES

A montráli cég, szintén forgalmaz táskákat, eszköztartókat, matricákat, de hangsúlyt az ékszerekre fekteti. Feliratos nyakláncok és karkötők közül lehet válogatni. 











És❗️van náluk egy nagyon hasznos találmány is amit külön ki szeretnék emelni. 
Ez egy olyan karkötő, ami nem csak feliratos, de fel lehet tölteni rá a beteg adatait, pl. hogy milyen típusú beteg, milyen inzulinokat használ, mióta ismert cukorbeteg, ki a kezelőorvosa és, hogy baj esetén kit lehet értesíteni. Nagyon hasznos lehet és ami a legfontosabb hogy életmentő is egyben. Ne adja Isten előfordul, hogy az ember az utcán lesz rosszul és eszméletét veszti, akkor ez a karkötő életet menthet. A kiérkező mentősök csak lecsippantják a karkötőt, és az adatok már meg is jelennek ami alapján sok mindent megtudhatnak az adott személyről. Szerintem ez az egyik legjobb ami a webshopjukban megtalálható.


Szintén egy globális cég. Mindenhol elérhetőek az egész világon.


DIABEAUTIQUE

A céget egy diabéteszes család álmodta meg. Boltjuk a ruházatra azon belül a pólókra korlátozódik. Egyedi szövegekkel és design-al ellátott pólódivatot képviselnek. Ezzel is segítve pl. ha valaki rosszul lesz, vagy csak közölni szeretné az emberek felé a betegségét, hogy esetleg legyenek toleránsabbak embertársukkal. 






A cég szintén globális méretű.






 Remélem, hogy tetszett a bejegyzés és ezáltal megismertethettem betegtársaimmal ezeket a remek márkákat. Béke és szeretet!
🧁B.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabd át-Missguided•

Avon ünnepi újdonságok•

"Fekete csütörtök" farmerrel•