Környezettudatos divat•

Slow fashion. 

Eco fashion.

Ezek azok a kifejezések, amik magukbanfoglalják a környezettudatos divatot. Nem csak arra kell figyelnünk, hogy ne vásároljunk felesleges neylon zacskókat, vagy hogy szelektíven gyűjtsük a szemetet, érdemes a ruházkodásunk során is óvnunk hanyatló Föld bolygónkat.


A másodkézből való ruhák( secondhand) is egy jó példa erre, de egyre több magyar márka és tervező törekszik arra, hogy kevésbé szennyezze a környezetet, eljárásai és előállítási folyamatai közben. 

Lényege, hogy minőségi alapanyagokból készülnek a ruhák, és hogy, a gyártás során kevesebb legyen a nagy mennyiségű energiafelhasználás és a hulladéktermelés is minimalizálódjon.

THERAINCOAT
Földi Petra esőkabátokokat tervez, fontos szempont, hogy környezetbarát szöveteket használ. Petra is odafigyel arra, hogy a gyártás során ne szennyezze a környezetet.




UNDERSEA
Halászhálókból és nejlonhulladékokból állít elő ECONYL® nevezű anyagból fürdőruhákat. A Charity-kollekciójukból befolyó összeg 10%-át a Sea Turtle nevű szervezetnek  ajánlja fel. Ez a szervezet segít a sebesült vagy csapdában levő teknősbékákon.



PRINTA
Egyik ötletük, az “AWARE by Printa” leselejtezett ruhadarabokat hasznosít újra, átfestéssel, átszabással, ezeket saját lógójukkal látják el. A Printa Pest Collection olyan termékekből áll, amik környezetkímélő anyagokból és eljárással készülnek.



VETLÉNYI ALMA
Újrahasznosított anyagokból készíti el a ruhákat. 2016-ban alapította meg márkáját, ami nem tér el a mai divattól. ECOllection darabjai lenből és pamutkeverékből készülnek. Így az előállítás során nem keletkezik hulladék, ami egyedi szabászati eljárásának tudható be.



MALINKO
2018-ban alapított márka, krómmentes, növényi cserzésű bőrökből, len és pamut anyagok felhasználásával készít táskákat, pénztárcákat. Vegyszermentes alapanyagokat használ az előállítás során.


WYHOYS
Pápai Lilla 2016-ban hozta létre a WYHOYS elnevezésű márkát. Fontos számára a slow fashion és az organikus öltözködés. Kollekciója során, a termelési hulladék 100%-át újrahasznosítja. A minimalista vonalat képviseli.



Remélem hasznos volt számodra ez a kis belutató a hazai tervezőkről. Béke és szeretet!
🧁B.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabd át-Missguided•

Avon ünnepi újdonságok•

"Fekete csütörtök" farmerrel•