Divat tévhitek és a cáfolat•


Mindenben vannak hiedelmek, a divatban is rengeteg olyan tévhit van, amit az emberek előszeretettel el hisznek és még terjesztik is vagy akár bőszen be tartják azokat.

Nézzünk meg néhányat ezek közül, lehet hogy meg fogsz lepődni de valamelyik akkora butaság😅

1. A csíkos ruhák
Na már most tudni kell, hogy nem mindegy, hogy mit szeretnél a csíkokkal elérni mert ha nem vagy tisztában, hogy melyik a hozzád való, akkor totál katasztrofális is lehet a megjelenésed.
Vízszintes csíkok:

Igen, a vízszintes csíkos ruhák optikailag szélesítenek, viszont ez tényleg csak a vékony lányokon áll úgy ahogy kell. 
Függőleges csíkok:

Optikailag vékonyító hatású csodacsíkok. Ha kissé teltebb vagy ezzel a kis csalással vékonyabbnak tünhetsz, még a vékony lányok is bátran viselhetik, sőt még az alacsony lányok is, mivel megnyújtja az alakot.

2. A fekete ruha
Azt talán tudjuk, és ismerjük, hogy egy jó fekete ruhával vagy fekete kompozícióval nem lehet mellé lőni. De azt tudjuk-e, hogy hol vannak az éles határok a túl sok feketét illetően?

Ha fullon fekete a megjelenésed, az lehet elegáns, decens vagy szigorú. Ez attól is nagyban függ, hogy mit szeretnél elérni vele. Plusz a kiegészítők‼️

Lágyítani mindenen lehet, ha ragaszkodsz a fekete öltözékhez, pl. naturális színekkel feldobva vagy éppen a fekete-fehér kombóval is lehet kísérletezni, ami ugye tudjuk, hogy megfelelő kiegészítőkkel nem fog a sulis évzáró szerkóra hajazni.

3. Oversize
Van az a kategória amikor valaki azt hiszi, hogy egy oversize (bő fazon) darabbal majd jól eltakargatja azt amit el szeretne fedni a világ szeme elől. Ne tegyétek! Még nagyobbnak fog láttatni. Többre megy az ember ha inkább kiemeli a derekát egy övvel, hogy a szép homokóra alkata előtérbe tudjon jönni. Kisebb súlyfeleslegnél még talán csak el megyeget, viszont az effajta divat tényleg a vékony lányokon mutat nagyszerűen.



4. Mintás darabok
Van az a pont mikor már te is látod, hogy valami nem passzol a mintás ruháknál. Vannak az apró minták ami minden alkathoz passzol.

 Vannak a nagyobb minták amit a molettebb lányok inkább kerüljenek el mert optikailag nagyítanak!



5. Magassarkú
A magassarkú cipőről megoszlanak a vélemények. Valaki csak erre esküszik, valaki pedig azt vallja, hogy kicsinálja a lábat.

Lehet az arany középutat is választani! Mégpedig úgy, hogy vannak az úgynevezett platform cipők amik megemelkedett talp résszel és sarokrésszel vannak ellátva. Ezzel segítve a súly kiegyenlítését és nem nehezedsz teljes testsúlyoddal a talpad elülső párnácskáira. Vannak telitalpú verziók is a piacon, szóval ha magas talpakon szeretnél járni-kelni választhatod a kényelmesebb kategóriát is.



6. Crop-top
Valóban a crop-top haspoló. Ha azt gondolod, hogy a ‘90-es évek már elmúltak, vagy hogy neked nagy hozzá a hasad, vagy esetleg ez nem neked való mert túl kihívó, akkor eddig rosszul közelítetted meg a crop fogalmát.

Viselhetőbbé és hétköznapibbá úgy tehetsz egy crop-topot, hogy hosszított derekú darabokkal viseled. Magasított derekú szoknya vagy nadrág. Ha úgy tetszik egy kis bőrfelület ki látszódhat, akkor sem lesz közönséges a megjelenésed. De mindig magasderekú dolgokkal viseld! Ez aranyszabály.

(Persze ha fesztiválozni mész és bomba alakod van nyugodtan hordhatod csipőnacival vagy sima nadrággal szoknyával kombinálva😉)

7. Overál
Valaki oda meg vissza van vagy lenne az overálokért, de úgy véli hogy “tömzsitest” lenne a végeredmény. A legfontosabb szabály egy overálnál az az, hogy lehessen karcsúsítani a derekát.

Természetesen ki fogja dobni az alakodat. Alacsonyabb lányok inkább magassarkúval hordják, hogy megnyújtott hatást érjenek el, de ha nem kedvelik a magassarkút, akkor nyugodtan váltsanak laposra, viszont akkor az overál szára is legyen rövidebb vagy rövid. Így optikailag hosszabbnak tűnhetnek a lábak.



8. Színek
Elképzelhetetlennek tartod, hogy két vagy esetleg három nem összeillő szint vegyíts az öltözéked során? Akkor még nem kisérleteztél, hogy milyen kombinációk állnak jól neked. Vedd alapúl a bőröd és a hajad színét. A kedvenc színeidet, és merd vállalni azt amit megkreálsz. Piros a naranccsal? Vagy lila a sárgával és a zölddel? A te egyéniségedet kell hogy tükrözze.



9. Márka módi
Nagy divat a dizájner cucc. De nem minden a márka, ezt tudnod kell. Attól, hogy van egy tervező aki megkreál egy eszméletlen jó ruhát még nem feltétlen jár azzal együtt, hogy a minősége, a funkciói, hordhatósága ott lesz a toppon. Mi átlag emberek nem a kifutón élünk és nyilván nem pont a kövekkel kirakott falatnyi bugyikát vagy a full tüll szoknyát fogjuk a hétköznapokban választani. Ezt tartsuk szem előtt. Szép, szép, ha valakinek ez kell tegye, én nem beszélem le, de gondolkodjunk reálisan is egyben🙂 Aki pedig gyűjtő arra nem vonatkozik a 9.pont😂


(Persze vannak azért hordható és ember közeli kreációk is)



Remélem tetszett a bejegyzés és érdekesnek találtad. Béke és szeretet!
🧁B.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabd át-Missguided•

Avon ünnepi újdonságok•

"Fekete csütörtök" farmerrel•