Back to school•


Vissza az iskolapadba.

Sokatoknak aktuális a téma, hiszen szeptembertől kezdődik az új tanév. Új lehetőségekkel, új kihívásokkal.

Szeretnék egy két tippet, ötletet megosztani Veletek, hogy milyenek a várható trendek az idei nyár végi, kora őszi időszakra, ha suliba mentek. Bár én már nem mostanában voltam iskolás, de ha tehetném szívesen visszaülnék koptatni a jó öreg padokat és ezt biztos stílusosan tenném. Ha szeretnél velem felkészülni akkor tarts velem ebben a bejegyzésben. :) ♥



Vannak íratlan szabályok és vannak úttörők is a témában, de én most maradnék az általános dolgoknál, aztán mindenki alkalmazza a maga kedve szerint. Szeptemberben azért még nincs olyan hűvös ezért talán még aktuális lesz a nyári gardróbod pár darabja. De kezdjük is az elején:

Évnyitó
Manapság egyre idejét múltabb, és gyengültek is ezzel kapcsolatban a szabályok, miszerint a fehér blúz és a fekete nadrág/szoknya a kötelező viselet. De szerintem mindenképpen meg kell adni a módját az évnyitó "ünnepségnek", hiszen ha azzal a tiszteletedet fejezed ki, hogy megfelelő öltözékben jelensz meg, nem csak a magad szemében leszel példa, de a diáktársaid és tanáraid előtt is. Gondold el, hogy néz ki, egy teljesen hétköznapi színes tornacipős öltözék. Ugye? nem túl esztétikus, és másoknak is meg lehet a véleménye rólad. Jó tudom, ne törődjünk azzal, hogy ki mit mond, de ilyen helyzetekben igen is fontos, hogy milyen véleménnyel vannak rólunk mások, hogy a későbbiekben is komolyan vegyék a személyünket.

Már könnyedén tudsz kísérletezni a fekete-fehér kombinációkkal, hiszen rengeteg olyan fazonú ruha van ami nem kelt túlságosan "kisiskolás ünneplős" hatást. Nőies és elegáns tudsz lenni ha ügyesen variálod a ruhadarabokat egy szetten belül.
A fehér felsőrészből nem engedek! De esetleg egy kockás nadrág felválthatja a fekete alsó részt. Mutatok két szettet ami elég vállalható egy évnyitóra:
Itt az első képen láthatod a fekete-fehér összeállítást. Azt is megfigyelheted, hogy próbáltam a kiegészítőkkel lágyítani a szettet, hogy ne legyen túl szigorú az összhatás.
Válassz valami pasztell árnyalatú táskát, övet, cipőt (nálam jelen esetben fehér-ezüst) ami illik ezekhez a színekhez. Ilyenkor még nem ragaszkodom a nagyobb méretű táskákhoz, hiszen nyilván nem nem fogtok tanulni az első napon. 
Ami elfér benne:
•jegyzetfüzet
•toll
•telefon (némítva ;) )

A második képen megmutatom, hogy egy kockás nadrággal is elérheted ugyanazt a hatást mint egy fekete alsó résszel. 

Ha esetleg nem díjazod az inget, vagy ne adja Isten borús lenne az időjárás, még mindig választhatsz (fehér színben persze) akár egy átlapolós felsőt is. Szerintem kellően csinos és visszafogott is egyben.

Az első pár hónap
Talán még a szeptember nem lesz a hűvös hónap, viszont október, november környékén már igenis beköszöntenek az enyhébb idők. Ahogy közeledünk az őszhöz úgy cseréljük le a ruháinkat is.
Mindenképp javasolnám a sulis időszakhoz a kényelmes ruhákat, lábbeliket, mert ugye tisztában vagy vele, hogy 8 esetleg 10 órán keresztül viselni fogod?! Ilyenkor már nem árt reggel magadra kapni egy vékonyabb dzsekit vagy kardigánt amit aztán később be tudsz tenni a szekrényedbe ha van rá lehetőség.
Néhány inspiráló outfit:






Mi ez a "hajcihő"?
Mindenképp úgy hordd a hajadat, ahogyan neked kényelmes. Idén ősszel még mindig aktuálisak a szép nagy hajcsatok, retro hajgumik (scrunchie-k). Figyelj arra, hogy ne lógjon a szemedbe, hogy ne zavarjon téged, mert akkor el fogja vonni a figyelmedet az órai odafigyelésről és azzal leszel elfoglalva, hogy a hajadat igazgatod, piszkálgatod. Egyrészt kényelmetlen is másrészt pedig nehezebben megy a koncentrálás. Ezért érdemes elcsatolni, feltűzni, kontyolni, hajgumizni, vagy ha elég hosszúságú a hajad a füled mögé is el tudod fixálni.









Táska mustra
Szerezz be egy jó, kényelmes hozzád passzoló táskát. Fontos, hogy mindent el tudj benne raktározni amire csak szükséged lehet egy nehéz napon. Itt gondolok arra, hogy mindennek legyen egy külön rekesz, hogy ne kelljen állandóan keresgélni a táskádban, hogy mindent szépen el tudj rendezni és, hogy jól átlátható legyen számodra.
Választhatsz hátitáskát.


Vagy ha inkább az oldaltáskák vonzanak, vagy a kézben húrcibálós nagyobb méretű kézitáskák, vidd abban a cuccaid.



Legyen egy csudi kis tolltartód amit örömmel teszel ki magad elé a padra. 


Egyébként van még egy ötletem amit szuperül lehet alkalmazni, az pedig egy övtáska. A kisebb fontosabb dolgaidat bele tudod tenni, így nem kell félned ha pl. kiugrasz a mosdóba vagy szünetben levegőzni, hogy esetleg valaki belemászik a táskádba. Ha van lehetőség és el tudod zárni egy személyes szekrénybe a nagyobb táskádat, legyen veled az övtáskád. Ha mondjuk menstruálsz akkor ebbe bele tudod rejteni a kis túlélő pakkodat. A kulcsaidnak, az uzsi pénzednek és a telódnak is remek hely. Hiszen hozzád van erősítve a tatyód, így mindig szem előtt vannak ezek a dolgok. Na és a zsepid :'D 

Mik azok a dolgok amiket érdemes magaddal vinni?
Elég sok olyan dolog van amit érdemes magunkkal vinnünk a suliba, főleg lányként. :P 

THE LIST:
•tankönyvek, füzetek, jegyzetfüzet
•tolltartó
•telefon (néma üzemmódban), fülhallgató (szünetre)
•pénz
•kaja, folyadék
•lányos túlélő pakk (ha jönnek a piros betűs napok)+bugyi (a legváratlanabb helyzetekre)
•szemüveg (ha szemüveges vagy), szemüveg tok
•karóra
•minimális sminkkészlet (ha tesi után beütne a krach) dezodor/stift
•zsebkendő, kézfertőtlenítő
•hajcsat, hajgumi

Talpon álló
Java rész ülsz órákon keresztül, de akkor sem mindegy milyen lábbelit viselsz. Hiszen egy rosszul megválasztott cipő még ülve is baromi kényelmetlen. Ezért is inkább a lapos talpú cipőket preferálom. 
Sportcipő, slip-on, tornacipő, teniszcipő, topánka, platform szandi (a nem túl magas sarkú), bokacsizma, bakó. De ha te a magas sarkakat szereted, és kényelmesnek tartod akkor viseld bátran a jó ízlés határain belül. ;)









  





Mindenkinek sikeres, eredményes és stílusos iskolaévet kívánok!!!
Remélem tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad. Ha bármi kérdésed, javaslatod van a bejegyzéssel kapcsolatban várom szeretettel!
Addig is találkozzunk Instagram-on•••KATT IDE••• Béke és szeretet! B.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabd át-Missguided•

Avon ünnepi újdonságok•

"Fekete csütörtök" farmerrel•