Okosgardrób•


Sokszor azt érzed egy "göncöd" sincs amit felvegyél? Hogy semmit nem találsz meg amit keresel? Hogy halmokban állnak a ruhák, fehérneműk a szekrényedben? Hogy rendszertelenül, összevissza teng-leng minden egyes darab? Akkor remélem a következő kis útmutató hasznodra válik, és segítséget nyújt, hogy kicsit egységesebb legyen a ruhatárad. Nézzük is meg a lépéseket, mik azok a dolgok amiken érdemes változtatnod!

1.Fehér neműk
Ha fiókos szekrényben tartod, ha kinyithatós szekrényben, akkor sem árt rendszerezni ezeket a darabokat. Minden legyen külön és jól látható helyen. Külön az alsóneműk, a zoknik/harisnyák, melltartók.  Nincs fiókos szekrényed? Semmi baj, a tippem a cipős doboz, vagy vászon tároló. Ezekben szépen egységesen el tudod rendezni a különféle cuccaidat. +1 TIPP: a téli dolgaidnak is mehet egy kis tároló vagy doboz, kesztyűk, sapkák, sálak.



2. Vállfázd fel
Általában ami először eszünkbe jut a vállfázásról azok a kabátok. De nemcsak ezeket hanem pl. ingeket, ruhákat, blézereket, olyan felsőket amiknek nem tesz jót a hajtogatás. (carmen felső) Csoportosíthatod, évszaknak, színeknek, anyagnak, típusnak megfelelően az adott darabokat. Egy vállfára mondjuk csak a rövid ujjú ingeket tedd, egy másikra pedig a hosszú ujjúakat aggasd. Külön a blézereknek is vagy ha úgy tetszik, egymás mellett színsorrendben. Jöhetnek a kabátok csoportok szerint, téli, őszi, tavaszi.

3. Hajtogassunk
Érdemes évszaknak megfelelően pakolni. Azt hagyd elől ami éppen aktuális és akkor nem veszel el a ruhák közt, és nincs káosz előtted. Válogasd külön a felsőket, trikókat, pulcsikat, nadrágokat, szoknyákat. Minden szépen egy külön stócba menjen, így átláthatóbb minden egyes darab. De a legfontosabb, hogy mindig tarts rendet, mert egy szanaszéjjel csúszott kupacnál nincs rosszabb. De teheted ezt pl úgy is hogy külön anyagtípus szerint rendszerezel. Ahogy kedved tartja és neked könnyebb. 


4. Cipők
A legjobb ilyenkor a cipős állvány. Könnyen átlátható és rendszerezhető. A szekrényt pedig pont nem ajánlom, ugyanis mivel viseljük a lábbelinket és persze természetesen nem minden alkalom után tisztítjuk, ezért egy bezárt légterű szekrényben nem szívesen tartanád őket. Az állvány kiválóan szellős, nem fülleszti be a cipőket, csak rápillantasz és átlátod melyik cipőt szeretnéd az outfitedhez passzintani. Érdemes itt is az évszaknak megfelelően pakolni. 


  
 5. Táskák
Valaki felakasztva szereti, valaki szépen elrendezve a polcon/szekrényben. Vagy az éppen aktuális táskát a fogason szereti tudni, vagy külön kipárnázott pieresztálon egy széken vagy kis asztalkán. Érdemes azonban méret szerint csoportosítani a tatyókat, így könnyebb válogatni közöttük. 
Akár lehet a szoba dísze is. 

6. Kalapok
Nagy "dili" most, hogy a kalap legyen egyben fali dísz is. Egyrészről, biztos hogy nem fog meggyűrődni, összelapulni, másrészről pedig nagyon stílusos kiegészítője lehet a szobának. 


Remélem tetszett a bejegyzés. Béke és szeretet! 🧁B.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabd át-Missguided•

Avon ünnepi újdonságok•

"Fekete csütörtök" farmerrel•