Lautus skincare•

 Sziasztok. Szeretném folytatni a Lautus márka termékeinek bemutatását, ugyanis további értékes gyógynövényes kozmetikumok érkeztek hozzám kipróbálásra.

Pár írással korábban már készítettem egy beszámolót a Lautus termékek kapcsán, ha esetleg valaki lemaradt róla, ide kattintva el tudja olvasni.


Ezúttal két tápláló szappan, egy hidratáló testápoló és egy olajos szemránc szérum bemutatásáról és saját tapasztalataimról lesz szó ebben a bejegyzésben, jó olvasgatást kívánok mindenkinek. :)

LAUTUS-Avokádó testápoló, normál és érzékeny bőrre-200ml

Akiknek száraz a bőrük, azok jól tudják, hogy nagyon nehéz hosszútávú megoldást találni a száraz, viszkető vagy éppen hámló bőrre. Nekem sajnos ezen felsorolásból szinte mindegyik probléma előfordul időközönként és megnehezíti a mindennapokat. Ezért is szerettem volna kipróbálni ezt a testápolót, hiszen ahogyan a többi termék is, ez is 100%-ban természetes eredetű összetevőkből készült, jótékony növény kivonatokkal dúsítva.


Avokádótartalma rengeteg vitaminnal látja el ezt a terméket (A, B, C, D, E, F, H) valamint lecitin és aminosav tartalma is említésre méltó. Omega 3 zsírsavakban gazdag, és még az UV sugarak ellen is védelmet nyújt. Segíti a gyulladásos problémákat, ekcéma, napégés és pikkelysömör ellen is bevethető, csökkenti az irritált bőrfelületet és megfelelően hidratál. Tartalmaz aloe vera olajat, mely nyugtat és a ráncok ellen is kiváló, jojoba olaj tartalma védi a bőrt a szennyeződésektől és az allergénektől, kakaó vaj hozzáadásával, mely szintén értékes vitaminokkal látja el a bőr mélyebb rétegeit, valamint shea vajjal is hozzájárul a hidratált és egészséges bőrképhez.


Állaga nem túl sűrű, ezáltal könnyedén eldolgozható, színe kissé sárgás, illata számomra picit erőteljes, viszont semmilyen mesterséges illatanyag nem lett a termékhez adva, tehát illatát a benne található természetes összetevőknek köszönheti. Gyorsan beszívódik és remekül hidratál. Általában este fürdés után szoktam használni a teljes testfelületemen, és reggelre is érezhető a mélyen hidratált puha bőr. Már 1 teljes hónapja használom és érezhető hosszútávú hatása, bőröm kevésbé hajlamos a viszketésre illetve nem hámlik már olyan módon mint előtte. Szuperül csillapítja a viszkető felületeket is.


Nagyon bevált ez a testápoló, ajánlom bátran mindenkinek aki hasonló problémákkal küzd, normál bőrűek is használhatják. De leginkább száraz és érzékeny bőrrel rendelkezőknek lett kifejlesztve.
-További információ/termékleírás és beszerzési lehetőség-

LAUTUS-Csilis-mákos szappan narancsbőrre-100g

Ez a szappan lett az egyik kedvencem a termékek közül. Nagyon különlegesnek gondolom, nem csak összetétele végett, de hatása miatt is. A szappan igazi kézműves termék, szintén csak 100%-ban természetes összetevőkkel, és nyugi, nem csíp! :)


A szappanban található mákszemcsék kíméletes módon szabadítanak meg az elhalt hámsejtektől, stimulálják a vérkeringést és megújítják a bőr szerkezetét. Normál bőrre, viszont nagyon hatásos lehet szeborreás bőrre is. Kifejezetten a narancsbőr kezelésére is lehet alkalmazni. Csili tartalma élénkíti a vérkeringést, felfrissíti a nehéz végtagokat mindenféle égető vagy csipő érzés nélkül! Ásványi anyagokban gazdag növény. Tartalmaz még hidratáló vajakat/olajokat is melyek puhítják a bőr mélyebb rétegeit (shea vaj, kókusz olaj, napraforgó és olíva olaj). Hozzáadott illóolajok adják kellemesen lágy aromáját, ezek a muskotályzsája és grapefruit illóolajok keveréke lenne. 



Igazán tetszetős maga a szappan kinézete, illata már a csomagolásból kivéve is érezhető. Nagyon kellemes egyébként. Használata nagyon jót tett a fájó lábaimnak, ugyanis nekem sajnos a cukorbetegség miatt az ereim állapota sokat romlott az évek alatt. Egy fárasztó nap után egyenesen felüdülés volt használni ezt a szappant. A mák szemcsék kíméletesen masszírozták a lábam és érezhetően frissítő érzést nyújtott. Éreztem ahogy a vér átjárja a fájó területeket és mintha megtelne újra élettel. Nem mellesleg nagy segítségemre volt az elhalt hámsejtek leradírozásában is.


Egyáltalán nem csípte a bőrömet, sőt még ahol sebes is volt a combom (cicám van, és szeret gyorsan leugrani az ölemből) azt a területet sem irritálta, hiszen csak kis mennyiségben található a szappanban csili. Tehát maximálisan elégedett vagyok ezzel a termékkel és biztosan lesz majd itthon utánpótlás belőle.


Mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen garantáltan fantasztikus élményt nyújt egy fáradtabb nap végén is.

LAUTUS-Argán olajos szemránc szérum-10ml

Régebben használtam egy szemránc szérumot ami pipettás kiszerelésű volt és eléggé meggyűlt vele a bajom, mivel a termék állaga is vizes és folyós volt, nehéz volt úgy használni, hogy ne legyek mindenhol szérumos. Nos, ebben az esetben szerencsére gondoltak az ilyen helyzetekre és egy igazán könnyen, gyorsan, praktikusan használható szérumot alkottak meg számunkra.



Nagyon gazdaságos kiszerelésben érkezik a termék, fém görgővel ellátva ami hihetetlen módon képes frissíteni a fáradt szemkörnyéki bőrt. Éjszakai használatra javasolt. Argán olajjal, amely 80%-ban telítetlen esszenciális zsírsavakat tartalmaz, ezáltal mélyen hidratál. Gazdag E-vitaminban és magas antioxidáns tartalommal bír, tehát remekül feszesíti is a bőrt. Tartalmaz még avokádó kivonatot amit az előbb is említettem jótékony vitaminforrás. Damaszkuszi rózsaolajjal járul hozzá a hidratáláshoz és a bőr öregedése ellen is hatékonyan veszi fel a harcot. A csipkebogyó és annak magjából kinyert olaj pedig C-vitaminnal látja el a sejteket segíti a kötőszövetek regenerálódását. Ricinus olaj tartalma pedig hosszútávon képes csökkenteni a mimikai ráncokat és azok kialakulását.


Nagyon szeretem használni, hiszen nagyon praktikus ezzel a görgős megoldással. Frissíti a fáradt területet, állaga tökéletes, nem túl zsírozó ezáltal könnyedén beszívódik és nem nehezíti el a szemkörnyéket. Én 1-2 rétegben szoktam felvinni, majd szépen beütögetem. Már így is jócskán hidratál és puhít. Erre jöhet egy sűrűbb állagú éjszakai szemránckrém, mely szintén egy Lautus termék. Számomra tökéletesen bevált, nagyon megszerettem. Kiszerelése pedig rendkívül gazdaságos, mivel kevés is elegendő belőle. 1 hónap alatt mindennap használtam és alig fogyott belőle valami.

LAUTUS-Mézes ápoló szappan-100g

És végezetül még egy tápláló szappanról fogok írni, amit a mindennapi tisztálkodáshoz használtam és sajnos el is fogyott teljes mértékben. Ez a mézes ápoló szappan nem csak kézmosáshoz volt tökéletes, de akár felválthatja a tusfürdőt is a fürdőszobánkban. Eredetileg arctisztításhoz ajánlott, viszont én nem szeretek szappannal arcot tisztítani ezért általános szappanként használtam el.


Fő alkotóeleme a méz. Értékes vitaminokat tartalmaz (C, B1, B2, B6, folsav, biotin, pantoténsav), valamint antioxidáns tartalma is említésre méltó. A méz természetes fertőtlenítő hatással rendelkezik, nyugtatja és regenerálja a bőr szerkezetét. Növényi mag olajokkal járul hozzá a bőr védelméhez és hidratálásához (szőlőmag olaj, szezám olaj, kókusz olaj, olíva olaj). Shea vaj tartalma pedig a kiemelt bőrproblémák orvoslásában játszik szerepet. (bővebben a linkre kattintva tudtok tájékozódni)


Illata teljesen naturális ugyanis nem tartalmaz hozzáadott illatanyagokat (illóolajat nem tartalmaz), így nem lehet zavaró a használata annak aki pl. arcot tisztít vele. Nagyon jól habzik, és tökéletesen tisztít. Egyáltalán nem szárítja a bőrt még sok használatot követően sem. Mivel egy nap többször is használtam, így elég gyorsan el is fogyott. Semmilyen negatív tapasztalatom nincs vele kapcsolatban. 


Szintén egy szuper kis natúr szappan, ami táplálja a bőrt, nem okoz szárazságot és irritációt.


Köszönöm a Lautus márkának a lehetőséget és a termékeket is, mind nagyon bevált és hozta a hozzáfűzött reményeket.
-A termékek mind természetes összetevőkből állnak, mesterséges adalékoktól mentesek, állatkísérleteket semelyik terméken nem végeznek! Organikus gazdaságból származnak, és saját kezűleg gyártottak.-
Ha kíváncsiak vagytok további természetes összetételű termékre, akkor irány a www.lautuscosmetics.com oldal, és böngésszetek kedvetekre a sokszínű kozmetikumok világában.

Elérhetőségek:




Köszönöm a figyelmeteket, remélem tetszett a bejegyzés és kaptatok hasznos infókat a Lautus márka termékei kapcsán. Találkozunk a következő bejegyzésem alkalmakor.


Sziasztok!
Béke és szeretet! B.

A termékeket a Lautus biztosította!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabd át-Missguided•

Avon ünnepi újdonságok•

"Fekete csütörtök" farmerrel•