Hogyan hordjunk leggings-t télen?•


"A leggings nem nadrág!"

Ezt remélem már mindenki megtanulta. Talán még az iskolás éveink alatt mindannyian beleestünk abba a hibába, hogy a leggings-t mint ruhadarabot nadrágként viseltük, de így a kor előre haladtával, be kell látnunk, hogy igencsak ízléstelen tud lenni ily módon ez a "kiegészítő".


Az tény, hogy még mindig az egyik legkényelmesebb viselet, de az is, hogy sokan beleesnek abba a hibába, hogy azt feltételezik, egy leggings-t lehet nadrágként viselni. Soha! Ismétlem soha, ne hord így mert kétségkívül előhozod a "tevepata effektust". :D Arról nem is beszélve, hogy netalántán átlátszik minden, kiemel mindent, bevág mindenhova. Nem etikus, nem ízléses.


Szerintem (és sokak szerint is) a leggings egy olyan funkciót tölt be öltözködés során mikor egy hosszított ruhadarabot viselünk és nincs kedvünk farmert vagy más egyéb stílusú nadrágot fel venni alá. Erre az esetre vannak ezek a kényelmes darabok. Egyébként vannak thermo legggings-ek amik télen bent tartják a testhőt, ezáltal melegítve a virgácsainkat. Egy jól megválasztott tunika, poncsó, hosszú felső/pulcsi/ing alá nyugodtan válaszd őket.




Egyik előnye ugye a kényelem mellett, hogy nem "ráncosodik" össze viselés közben az anyaga mint pl egy farmernadrág esetében. A magassszárú csizmákat is szebben és kényelmesebben lehet viselni.



Viszont van kivétel is hiszen ismerjük a mondást, "a kivétel erősíti a szabályt"! Sportoláshoz nagyon népszerű lett a hölgyek részére direkt erre a célra kifejlesztett sport ruházat ami általában egy leggings és sportmelltartó kombinációjából áll. Itt is a kényelem az első szempont ami miatt megéri ebben végezni a testmozgás örömeit. Különböző elasztikus szövéstechnikákkal vannak kidolgozva ezek a darabok, hogy minél komfortosabb és könnyebb legyen a sportot űző egyénnek.



Az otthon kényelmében
Bizony, otthonra is vannak szuper kényelmes és akár mókás darabok is. Így az ünnepek közeledtével találhatunk kari mintás darabokat is. 


Vagy a stílusos egyszerűség hívei vagyunk, ha az otthoni pihenést választjuk, akkor így is lehet :)


Amit még fontos kiemelni, hogy aki molettebb semmilyen körülmények között ne viseljen mintásat, főleg olyat ne amin nagyobb terjedelmű minták vannak, mivel ez optikailag még jobban erősíteni fogja a végtagokat!!


Egy kis inspiráció mintás darabokhoz:







Remélem tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad. Béke és szeretet! B.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabd át-Missguided•

Avon ünnepi újdonságok•

"Fekete csütörtök" farmerrel•