Készüljünk az ünnepekre, natúr kozmetikumokkal•


Egyre inkább feltörekvőben vannak a natúr kozmetikumok.

Amellett, hogy többségük 100% természetes, organikus összetevőket tartalmaznak, kíméletesek a bőrünkhöz, nincsenek felesleges adalékanyagok hozzáadva, nem okoznak bőrirritációt ha megfelelően alkalmazzuk őket, és állatkísérlet mentesek!! 


Szeretnék Nektek bemutatni egy nagyszerű natúr kozmetikum márkát ami nem más mint az Aldeléna. 100%-ban természetes eredetű illóolajokat és gyógynövényeket használnak fel a bőrápoló és bőrtisztító kozmetikumokhoz, amik mind kézzel lettek előállítva. Ebből is látszik mennyire gondosan odafigyelnek a tradíciók megőrzésére és a minőség fenntartására. Vegyszereket egyáltalán nem tartalmaznak a termékek, valamint a pálma olajat is száműzték az összetevők közül! Ezáltal a környezetvédelem is fontos szerepet kap az előállítás során, mivel a pálma olaj kinyeréséhez számos esőerdő kiirtására kerül sor, ami a vadon élő állatok élőhelyét és fennmaradását veszélyezteti. Ezt a folyamatot az Aldeléna nem támogatja! 

Ha az ünnepekre keresel ajándékot szeretteidnek, vagy akár saját magad részére, akkor nézz fel az Aldeléna weboldalára ahol sokféle natúr kozmetikum közül tudsz válogatni. Többféle natúr szappan, ajakápoló balzsam, fürdősó, agyag maszk arctisztító olaj és habkrém is található az aktuális és folyamatosan újuló kínálatban. Mind hűen tartva magát a fentebb említett kritériumoknak. 


Bemutatom az én csodás ünnepi dobozomat, a benne szereplő natúr kozmetikumokkal. 

Natúr szappanok
Hatékonyan tisztítja a bőrt, nem szárít, nincs feszülő érzés használat után! Szépen fel habzik, nagyon sokáig elég. Gazdaságos.


Aloé Vera szappan [eukaliptusz-rozmaring]


Ez a szappan 100%-ig organikus gazdaságból származó szárított aloé vera port tartalmaz, amit a növény leveleiből nyernek ki. Az összes hatóanyag megmarad a feldolgozás után ebben a porban, ami aztán felhasználásra kerül.
Ide kattintva tudod megrendelni.

Csokoládé-mandarin szappan


Paleolit kakaóval készített szappan. Tartalmaz vörös mandarin és citromfű olajat.
Ide kattintva meg tudod rendelni.

Levendula szappan [100% levendula illóolajjal]


Hihetetlen finom igazi levendulás illata van, ez köszönhető a 100% tisztaságú organikus illóolajnak amit tartalmaz. A levendulát számos kultúrában használták és ismert volt jótékony hatásairól. Többek között ízületi panaszok esetén, rovarriasztó szerként is használták, az igaz szerelem virágának is nevezték és testet-lelket nyugtató hatása a mai napig elismert. Relaxációhoz tökéletes választás ez a szappan. 
Ide kattintva meg tudod rendelni.

Vadrózsa szappan [gyógynövény főzettel]


Csipkebogyó főzettel felturbózott szappan amely geránium és pálmarózsa illóolajokat tartalmaz. Kellemes rózsás illata van. 
Ide kattintva meg tudod rendelni.

Mákos szappan [gyógynövény főzettel]


Zöld agyaggal, rozmaring és bors menta illóolajokkal készült. A zöld agyag segít a bőrnek megőrizni rugalmasságát, mélyen tisztít, egyben puhít is és az elhalt hámsejtek eltávolításában is részt vesznek, erre rá segítenek a szappanban található kis mák szemcsék is amik enyhén radírozó hatással bírnak. 
A rozmaring is több száz éves jótékony hatásairól ismert nemcsak fűszerként, de gyógynövényként is.  Tudtad hogy a rozmaringolaj a fejfájás egyik hasznos eszköze? Tehát relaxációhoz tökéletes választás ez a szappan.
Ide kattintva meg tudod rendelni.

Arctisztító olaj száraz bőrre [bio kendermag olajjal]
Több féle arctisztító olaj közül lehet válogatni a weboldalon, attól függ, hogy éppen mire van szüksége az arcbőrödnek. Az én arcbőröm kombinált, tehát nem egyenletes típusú minden részen. A T-vonalam és az állam zsírosodásra hajlamos, az orrom melletti rész viszont folyamatosan száraz és szeret hámlani is. Ezt a problémát ezzel az olajjal orvosoltam.
Megfelelően alkalmazva megszüntethetőek a panaszok.


Így használd:
Kis mennyiségű olajat masszírozz be az arcbőrödbe, ezzel eltávolítva a sminket, még a vízálló makacsul ragaszkodó szempillaspirált is feloldja. Ez egy mélytisztítási és ápolási folyamat tehát időt vesz igénybe, érdemes este végezni mondjuk lefekvés előtt. 
Áztass meleg vízbe egy törcsit vagy kendőt, ez azért fontos mert csak a meleg víz képes majd oldani az olajat. Miután meg vagy a masszírozással amivel mélyen a pórusokhoz is eljutattad az olajat, tedd az arcodra és relaxálj míg ki nem hűl a kendőd/törcsid. Ezután gyengéden le tudod törölgetni. Pár csepp olajjal még át lehet kenni az arcot.
Ide kattintva meg tudod rendelni.

Ajakápoló balzsamok
Nagyon szárazak az ajkaim ezt már tudjátok. A cukorbetegség egyik mellékhatása a vízhiányos száraz bőr, ez köztudott. Ezért is az egyik kedvenceim ebből a dobozból az ajakápoló termékek. Mindjárt részletesen is megmutatom, de azt el kell mondjam előtte, hogy szuper sokáig fent maradnak az ajkakon, kellemesen felpuhítják és hidratálják egyben. Nincs kellemetlen mellék ízük! Nem ragacsos érzés viselni őket. Lágy krémes simasággal fedik be az ajkakat. 

Bio kendermag olajjal, citromfű és bio sárgarépa olajjal, édesnarancs


E-vitamin tartalmának köszönhetően remekül ápol és javítja fel az ajkak bőrének minőségét. Véd a kiszáradástól. 100%-os tisztaságú citromfű olajat és bio kendermag olajat tartalmaz az egyik balzsam. Az édesnarancs illatú ajakápoló pedig bio sárgarépa olajjal járul hozzá az ápolt védett ajkakhoz.
Nekem személy szerint nagyon tetszenek, így az ünnepek közeledtével ezek az illatok. Remekül szuperálnak, a kabátzsebem állandó lakosai lettek. Fontos hogy naponta többször alkalmazd igény szerint! 
Citromfű balzsamhoz katt ide.
Édesnarancs balzsamhoz katt ide.

Agyag maszk [spiruluna aloe vera]



Fentebb említettem, hogy az agyagnak milyen kedvező hatásai vannak a szervezetre. Kicsit kiegészíteném még azzal, hogy az agyag igazán mélyen tisztítja a bőrt. Puhító hatással rendelkezik, tehát eltávolítja az elhalt hámsejteket. Ásványi anyag tartalommal bír ami szinte magához vonzza a szennyeződéseket. A pattanásos, gyulladt bőrre is, mivel gyulladáscsökkentő hatása kiváló. Használata után tiszta friss üde puha  arcbőrt kapunk. De nézzük meg hogyan is kell használni az ilyen por állagú maszkokat.
Egységes por és víz mennyiséget (én 1 kávés kanálnyit használtam, nem púpos) kell elkeverni, hogy lágy masszát kapjunk. Vigyük fel az arcbőrünkre a szemeket gondosan kikerülve, várjunk a teljes száradásig. Miután megszáradt, elkezdhetjük alaposan a lemosást langyos vízzel. Hidratáljunk! Fontos, hogy egy héten egyszer használjunk ilyen jellegű maszkokat, mert ha sűrűn alkalmazzuk könnyen kiszáradhat a bőrünk.

Ez lenne az én adagom:


El oszlattam egyenletesen a bőröm felületén. Kellemes hűsítő érzés felvitel után. Néhány felületre kissé vastagon kentem így nekem 20-25 perc alatt száradt meg a maszk. Akkor tudod teljesen megállapítani, hogy jó-e már, mikor érzed hogy feszül, színe kifakul, esetleg be repedezik.

A második képen már azért nem mosolygok mert nem tudok. :D
Ide kattintva meg tudod rendelni.

Fürdősó [rozmaring-eukaliptusz]


100%-ban tartalmaz rozmaring és eukaliptusz illóolajokat. A rozmaring hatásairól már fentebb írtam.
Az eukaliptusz rendkívül jó vízmegkötő. Emellett bőrfertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása is ismert.


Ide kattintva meg is tudod rendelni.

Azt ne feledjétek, hogy ezek a natúr és gyógynövényes kozmetikumok nem helyettesítik az orvos által javasolt kúrát!

Remélem tetszett a bejegyzés, és Ti is megértitek mennyire hasznosak, és jótékonyak a natúr kozmetikumok! Béke és szeretet! B.
𝙰 𝚝𝚎𝚛𝚖𝚎𝚔𝚎𝚔𝚎𝚝 𝚊𝚣 𝙰𝚕𝚍𝚎𝚕𝚎𝚗𝚎 𝚗𝚊𝚝𝚞𝚛 𝚔𝚘𝚣𝚖𝚎𝚝𝚒𝚔𝚞𝚖𝚘𝚔𝚊𝚝 𝚏𝚘𝚛𝚐𝚊𝚕𝚖𝚊𝚣𝚘 𝚌𝚎𝚐 𝚋𝚒𝚣𝚝𝚘𝚜𝚒𝚝𝚘𝚝𝚝𝚊!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szabd át-Missguided•

Avon ünnepi újdonságok•

"Fekete csütörtök" farmerrel•