Öltözz rétegesen!-De mégis hogyan?•


Eljöttek azok az idők, mikor tényleg szükség van a rétegekre.

Na de mégis hogyan fogj hozzá, hogy ne érezd magad úgy mint egy baconbe csavart töltött husi? :'D

Szeretnék pár tippet adni, hogy a réteges öltözködés ne kínlódás legyen, hanem egy hasznos mindennapi öltözködési rutin.


Kezdjük az alapoknál és szépen sorban építsük fel az outfit-ünket rétegenként. Így mindig tudod majd, hogyan érdemes lépésről-lépésre könnyen alkalmazni a rétegeket.

1. Alap a trikó
Szerintem egy trikó, vagy pántos felső viselése a melltartó felett, nagyon sokat tud segíteni, hiszen e fölé fel lehet venni akár egy hosszú ujjú felsőt ami nem túl vastag, és a trikónak köszönthetően védi a mellkasodat a megfázástól. Ha egy kötött felsőrésszel viseled, a pántosod védelmez ha esetleg a kötött lyukacsokon átfújdogálna a szél.

 
2. Felsőrész, ami végtelen lehetőséget hordoz magában
Amit már említettem akár egy vékonyabb hosszú ujjú felsőt is magadra ölthetsz vagy egy kötött pulóvert. De ennél azért több lehetőség van a felsőrészt illetően. Vannak csodás ingek is a láthatáron, rengeteg féle textúrában, farmer, selyem, kordbársony stb.



Ezek az anyagok most különösen divatosak idén ősszel. Kötöttel viselve pedig nagyon sikkes, hiszen ha a gallérod és az inged alja kilátszik a pulcsid alól, akkor lazább lesz az összhatás, és nem tűnik zsúfoltnak a szetted. 


De önmagában is viselhetsz inget, lazán betűrve vagy hagyva magában, ha karcsúsításra vágysz egy vékony övvel a derekadon lágyabb, nőiesebb lesz a végeredmény.
A garbó talán sosem fog kimenni a divatból, aminek ugye örülünk? :) Nem csak védelmezi a nyakat de ad egy különleges megjelenést is abban az esetben ha jól megválasztott nyakas felsőt viselünk. A garbónak is van több változata amit érdemes szem előtt tartani, mi az ami nekünk jól áll. 


Mindenképpen csak úgy jöhetsz rá ha felpróbálsz több verziót és megnézed melyik áll a legjobban az arcodhoz és az alkatoshoz.



Figyelj többek között az anyag típusára, megmunkálására, színére. Ezeket figyelve és persze magadat is, ki tudod választani a hozzád leginkább passzoló darabokat. 
Imádom a blézereket, dzsekiket, kabátokat, így nem kérdés, és amúgy is, hogy a legfelső réteg egy kabát vagy dzseki legyen.


Ha blézer akkor van egy új ötletem. Blézer mint ruha! Igen?-Persze, ha elég hosszú!


Ez alá is érdemes az alap trikót vagy hosszú ujjú felsőt választani. De az ikonikus garbó vagy kötött pulcsi is remekül mutat vele. Alulra mindenképpen vastag harisnya kerüljön. Vagy térd fölé érő hosszú csizma. A lényeg hogy védd a virgácsaidat!

Dzseki és kabát téren is elég sok minden közül lehet válogatni. Itt vannak a farmerkabik, bársony kabátok, plüsis "teddy-coatok" bőr dzsekik, szövetkabátok. 


Ez az a réteg, hogyha meleged lenne csak lekapod, és még mindig ott a kötött rajtad vagy bármi más amit választasz. Hiszen az alaprétegek is védelmet nyújtanak. 



3. Nagy kötött sál, na de tudtad?
Nagyon szeretjük, remélem! Egy nagy kötött sál akár több funkciót is betölthet a szerelésünkben, és bármikor lekaphatod ha úgy érzed kissé meleged van.
Azt tudtad ha a nyakadat nem megfelelően óvod akár az egész felsőtested fázhat? Fordítva is igaz.


Na és mi a helyzet a giga-mega méretű sálakkal? Ha például magadra veszed mint poncsó vagy stóla, egy szép vékony övvel feldobva, új stílust adhatsz a sál fogalmának.




Remélem tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad! Béke és szeretet! B.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Avon ünnepi újdonságok•

O'dore-krémparfüm•

Szabd át-Missguided•